Kevin Jairaj-USA TODAY Sports
Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

VIDEO Zubac solidan u pobjedi Clippersa, Timberwolvesi pomeli Sunse

Vrijeme Čitanja: 5min | pon. 29.04.24. | 08:00

Poznat je prvi sudionik četvrtfinala NBA lige.

Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug. Nažalost, u toj pobjedi Knicksa ozlijedio se hrvatski veteran Bojan Bogdanović. Nakon što je proveo na terenu samo 1:11 minuta bez učinka, na njegov je lijevi gležanj sletio Nicolas Batum te onesposobio 35-godišnjeg Mostarca za ostatak dvoboja, a moguće i na duže vrijeme.

Junak pobjede Knicksa bio je Jalen Brunson koji je ubacio 47 poena čime je postavio novi osobni rekord u doigravanju, ali je ujedno postavio i novi rekord za broj koševa jednog igrača Knicksa u utakmici posezone. Dosadašnji rekorder bio je Bernard King koji je prije točno 40 godina u dva navrata ubacivao po 46. Brunson je u potpunosti preuzeo napadačku igru Knicksa jer je uz 47 poena imao i 10 asistencija, dok je OG Anunoby dodao 16 pogodaka i 14 skokova.

Kod Sixersa Joel Embiid je ubacio 27 uz 10 skokova, a Tyrese Maxey je dodao 23, no domaći nisu postigli niti jedan ubačaj iz igre u posljednjih pet minuta. Kolika je konfuzija vladala u domaćim redovima u završnici pokazala je i situacija 7.5 sekundi prije kraja dvoboja kada je kod rezultata 95-92 Kyle Lowry namjerno promašio slobodno bacanje, visoki igrači uspjeli su odbiti loptu prema liniji trice, ali niti jedan od dvojice braniča, Maxey i Oubre nisu imali pojma kako će Lowry ići na promašaj pa nisu niti bili spremni prihvatiti loptu. 

Iako su u posljednjoj četvrtini igrali bez centra, Knicksi su u odlučujućim trenucima susreta uspjeli uhvatiti nekoliko lopti pod suparnički obručem koje su im donijele nove prilike za poentiranje koje su i iskoristili.

Knicksi će prvu od tri prilike za četvrtu pobjedu imati u utorak u svom Madison Square Gardenu.

Košarkaši Los Angeles Clippersa uspjeli su poravnati omjer u pobjedama protiv Dallas Mavericksa na 2-2 u prvom krugu doigravanja NBA lige 116-111 gostujućom pobjedom u četvrtoj utakmici, a hrvatski reprezentativni centar Ivica Zubac u toj je pobjedi sudjelovao sa 13 poena, četiri skoka te po jednom asistencijom, osvojenom loptom i blokadom. Zubac je na terenu proveo 30:16 minuta uz šut za dva 6-11 dok je slobodna bacanja gađao 1-2.

Bila je to nesvakidašnja utakmica u kojoj su Clippersi zahvaljujući fantastičnom šutu za tricu poveli sa 55-24 sredinom druge četvrtine. No, onda se "upalio" Kyrie Irving koji je serijom svojih koševa uspio smanjiti na 66-49 do poluvremena. U nastavku je prednost Clippersa nastavila padati sve do 78-76 pred kraj trećeg dijela da bi u četvrtoj četvrtini Clippersi ponovno pobjegli na 92-81. Ipak, Irving je još jednim udarom vratio Mavse u igru te nevjerojatnim ubačajem preko trojice suparnika čak i dovesti svoju momčad u vodstvo 105-104 2:13 minuta prije kraja. Uslijedila je nemoguća trica Paula Georgea za novo vodstvo Clippersa, a onda je James Harden s nekoliko preciznih prodora i polaganja odveo dvoboj u mirne vode za goste.

George i Harden su utakmicu okončali sa po 33 ubačaja za Clipperse, dok Mavsima nije bilo dovoljno 40 poena Irvinga te "triple-double" Luke Dončića od 29 pogodaka i po 10 skokova i asistencija.

Prolazak dalje osigurat će momčad koja prva ostvari četiri pobjede, a peta utakmica je u Los Angelesu u noći sa srijede na četvrtak.

Minnesota Timberwolvesi prvi su četvrtfinalist doigravanja nakon što su s 4-0 u pobjedama 'pomeli' Phoenix Sunse. U četvrtoj utakmici slavili su u Phoenixu sa 122-116 i u polufinalu Zapada čekaju boljega iz dvoboja Denver Nuggets - Los Angeles Lakers u kojem aktualni prvaci trenutno vode s 3-1 u pobjedama. Ovo je bila prva pobjeda Minnesote u playoff seriji nakon 20 godina.

Sunse nisu spasile niti all-star utakmice Devina Bookera koji je ubacio 49 poena uz šest asistencija, pet skokova, dvije ukradene i jednu blokiranu loptu te Kevina Duranta koji je ubacio 33 poena uz devet skokova i pet asistencija.

Kod Wolvesa najbolji je bio Anthony Edwards koji je ubacio 40 poena (šut za tri poena bio mu je 7/13), a dodao je devet skokova, šest asitencija, dvije blokade i ukradenu loptu. Edwards je veliku pomoć imao i Karlu-Anthonyju Townsu koji je ubacio 28 poena uz 10 skokova i tri asistencije.

Na korak do polufinala konferencije stigli su i Indiana Pacersi koji su sa 126-113 nadigrali Milwaukee Buckse i poveli s 3-1 u seriji koja se vraća u Milwaukee. Myles Turner predvodio je Pacerse s 29 poena, devet skokova, četiri asistencije i tri blokade, a Tyrese Haliburton ubacio je 24 uz četiri skoka i četiri asistencije.

NBA, 28. travnja

Philadelphia 76ers - New York Knicks 92-97 (1-3)

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 111-116 (2-2)

Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 126-113 (3-1)

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 116-122 (0-4)

(Hina)


Tagovi

NBABojan BogdanovićIvica ZubacLos Angeles ClippersNBA doigravanje

Ostale Vijesti