Jim Rassol-USA TODAY Sports/Reuters
Jim Rassol-USA TODAY Sports/Reuters

VIDEO Senzacionalni Butler s 56 poena poništio triple-double Giannisa, Bucksi pred ispadanjem

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 25.04.23. | 08:01

Briljantna večer najveće zvijezde Miamija.

Noćas su na NBA parketima odigrane dvije utakmice i obje su bile prave košarkaške poslastice. Pobjede su ostvarili Miami Heat i Los Angeles Lakersi, iako se u određenim trenucima činilo da su u izgubljenim pozicijama. No, krenimo redom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U prvom dvoboju večeri, Miami je kao domaćin svladao Milwaukee sa 119:114 i time došao do velike 3:1 prednosti u seriji koja se igra na četiri pobjede. Prvaci iz pretprošle sezone i najbolja momčad Istoka u regularnom dijelu, tako je došla na korak do ispadanja već u prvoj rundi. Poraz je još bolniji ako znamo da im se vratio Giannis Antetokounmpo i da su u trećoj četvrtini imali čak 15 poena prednosti. No, s druge strane bio je senzacionalni Jimmy Butler koji je odigrao jednu od najboljih partija u povijesti NBA doigravanja.

Prva violina Heata ubacila je 56 poena i postao je tek 29. igrač u povijesti lige koji je u doigravanju ubacio 50 ili više poena. Posebno je dojmljiv način na koji je to ostvario. Iz igre je šutirao fantastičnih 68 posto, potrošio samo 28 lopti, a usput je uzeo i devet skokova! Pratio ga je Bam Adebayo s 15 poena, a značajan doprinos s klupe dali su Caleb Martin s 12 poena i Duncan Robinson s tri trice.

Na drugoj strani, Giannis je ostvario triple-double učinak od 26 poena, 12 asistencija i 10 skokova, također uz dobar šut iz igre (12/22). Fantastičan je bio i Brook Lopez s 36 poeja i 11 skokova, a zakazali su Khris Middleton s 4/12 šutom iz igre, odnosno Jrue Holiday koji je za 14 poena potrošio 19 lopti.

Ključnom se pokazala serija Miamija od 13:0, kojom su zaostatak od 101:89 pretvorili u vodstvo 102:101. Potom su još jednom serijom nadoknadili 107:109 i poveli 116:109. Bilo je jasno da iz ove provalije nema povratka i Miamije poveo s 3:1 u seriji.

U drugom večerašnjem dvoboju, Los Angeles Lakersi obranili su domaći teren i poveli s 3:1 protiv Memphis Grizzliesa. Bila je to teškom mukom izvojevana pobjeda LeBrona Jamesa i društva, a slavili su sa 117:111 nakon produžetka, koje su izborili poenima Jamesa 0.8 sekundi do kraja. Gosti su imali priliku za pobjedu, no Davis blokira šut Moranta, lopta je došla do Jamesa koji je sa svoje polovice zabio tricu, no nakon isteka vremena. U produžecima, dvojbi nije bilo i Lakersi su iskoristili psihološku prednost nakon što su cijelu zadnju četvrtinu bili u minusu.

LeBron je predvodio Lakerse s 22 poena i čak 20 skokova, Austin Reaves dodao je 23 poena, a D'Angelo Russell 17 poena, ali i tri jako bitne trice u zadnjoj dionici.

Kod poraženih Grizzliesa, Desmond Bane sjajan s 36 poena, a zakazao je Ja Morant s 19 poena, ali i očajnih 8/24 iz igre. (I.M.)

Miami Heat - Milwaukee Bucks 119:114

Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 117:111 (prod.)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



 

 


Tagovi

NBANBA doigravanjeJimmy ButlerGiannis Antetokounmpo

Ostale Vijesti