Screenshot
Screenshot

VIDEO Real Madrid izgubio prvu utakmicu u Euroligi, Hezonja promašio ključno slobodno bacanje

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 22:05

U sjajnoj utakmici nakon produžetaka Fener je pobijedio prvaka Europe.

Real Madrid izgubio je prvi put u svojoj 11. utakmici u ovosezonskoj Euroligi. Košarkaši Fenerbachea pobijedili su na domaćem terenu prvaka Europe sa 100-99, kada je Yam Madar uzeo loptu Facundu Campazzu i položio loptu za pobjednički koš Fenera za apsolutno ludilo na tribinama Fenerove arene.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Campazzo je tako ispao tragičar, a mogao je biti junak. Zabio je 33 poena i upisao sedam asistencija i dva skoka, a da nije izgubio loptu Madriđani bi pobijedili. Mario Hezonja za Real Madrid zabio je tri poena i upisao tri skoka. Pri rezultatu 98-96 za svoju momčad imao je dva slobodna bacanja, ali je prvo promašio i tako propustio odvesti Kraljeve na +4. Kod Fenera najbolji je bio Srbin Marko Gudurić koji je zabio 21 uz sedam skokova i pet asista, a Amerikanac Scottie Wilbekin zabio je 19 uz pet skokova.

Utakmica je bila izuzetno napeta, a pobjednik se tražio u produžetku nakon što je Wilbekin zabio tricu za izjednačenje u posljednjim sekundama osnovnog dijela.

Kada je produžetak stigao do posljednjih deset sekundi, Real je ponovno imao pobjedu u svojim rukama. Naime pri rezultatu 98:96, Mario Hezonja je završio na liniji slobodnih bacanja, a s dva pogotka odveo bi Real na četiri koša prednosti i praktično zapečatio utakmicu, no promašio je prvo bacanje te zabio drugo.

Real se pokušao osigurati prekršajem u sljedećem napadu turske momčadi kako ne bi mogli pogoditi novu tricu za izjednačenje, no domaćini su bili sigurni na slobodnim bacanjima, a potom su uspjeli ukrasti loptu te Madar zabija polaganje za prvi poraz Reala u Euroligi ove sezone.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE (SportKlub)

Fener je ovom pobjedom stigao do omjera 6-5. Real Madrid je i dalje prvi na tablici. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

EuroligaReal Madrid košarkaFenerbahçeFenerbahçe košarka

Ostale Vijesti