Reuters
Reuters

VIDEO Prvi pick NBA drafta u svojoj drugoj utakmici ubacio 27 poena uz 12 skokova

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 10.07.23. | 08:27

Od francuskog 19-godišnjaka očekuje se da dominira NBA ligom u narednom periodu.

Francuska senzacija, 19-godišnji 226 centimetara visoki centar Victor Wembanyama, izabran je za prvog picka ovogodišnjeg NBA drafta od strane San Antonio Spursa. Nakon ne baš najimpresivnijeg debija u NBA-ovoj Ljetnoj ligi, Wemby, kako su ga prozvali američki novinari, nije briljirao. Ubacio je devet poena, osam skokova uz pet blokada u 76-68 pobjedi San Antonija protiv Charlote Hornetsa.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, već druga Webyjeva utakmica u Ljetnoj ligi pokazala je svu raskoš njegovog talenta. U 85-80 pobjedi Spursa protiv Portland Trail Blazersa u Las Vegasu ubacio je impresivnih 27 poena (uz šut 9/14), a tome je pridodao 12 skokova i tri blokade.

Francuska senzacija dokazala je zašto je zaludila NBA-skaute i analitičare koji su mu plebiscitarno predviđali prvo mjesto na nedavnom draftu.

U njegovoj igri bit će sigurno još dosta oscilacija, ipak je riječ o 19-godišnjaku koji se tek treba priviknuti na američki stil košarke, no ako se po jutru i Ljetnoj ligi dan poznaje, NBA će dobiti još jednu europsku superzvijezdu. (rv)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Victor Wembanyama

Ostale Vijesti