VIDEO: Oklahoma promašila pet šuteva u zadnjoj minuti, a onda im suci oduzeli priliku za produžetak

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 28.04.18. | 09:48

Thunder je ispao iz doigravanja.

Oklahoma nije uspjela spasiti i drugu meč-loptu koju je Utah imala na svojem terenu te je sezona za košarkaše Thundera sinoć završila. No, da su bili koncentriraniji te da su im suci bili naklonjeniji još uvijek bi bili u igri.

> VIDEO: Indiana razbila Cleveland s 34 razlike, Toronto i Utah prošli dalje

Potpuno su suludih 40 sekundi odigrali košarkaši Oklahome. Derrick Favors je minutu i 8 sekundi prije kraja utakmice doveo Jazz u vodstvo od 94:91, a Thunder je krenuo po izjednačenje ili smanjenje rezultata na samo jedan poen zaostatka.

Prvo je na polaganje krenuo Russell Westbrook i promašio. Steven Adams spašava loptu, ona dolazi do Paula Georgea koji puca tricu s 9 metara koja je ipak bila malo prejaka. Loptu sada spašava Westbrook koji sam nakon toga 'uzima' tricu, ali ni on nije precizan. Novi skok u napadu upisuje Adams, trener Oklahome Billy Donovan traži time-out da bi svoje igrače smirio, ali nije uspio.

Ostalo je 38 sekundi do kraja utakmice, George kreće na polaganje, ali nije precizan, a Adams opet skače u napadu te vraća loptu Westbrooku na trici. On, pogađate, promašuje, a loptu van terena izbacuje Donovan Mitchell. Novi napad za Oklahomu 24 sekunde prije kraja utakmice.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/IYL5zGV__gY" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Nakon ubacivanja lopte u igru Oklahoma opet igra za Georgea koji sjajno vara Rudyja Goberta te se diže na tricu. Francuz se u zraku ne može zaustaviti, napravio je kontakt s Georgeom koji bi trebao biti dovoljan za prekršaj, ali ne za suce ove utakmice. Lopta dolazi do igrača Jazza koji 'kradu' dovoljno vremena prije nego je Thunder napravio faul na Mitchellu koji pogađa dva slobodna bacanja za konačnih 96:91.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/PnzGRV0ZysI" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Kako se u NBA ligi odmah transparentno objašnjavaju sve sporne situacije, tako je vrlo brzo uslijedilo i sudačko objašnjenje zbog čega nije sviran prekršaj na Georgeu.

„Rudy Gobert je skočio desno od Paula Georgea. Naše mišljenje je bilo da Rudy ne bi napravio kontakt s Paulom da igrač Oklahome nije skočio u stranu u Gobertov 'legalni' prostor. Zbog toga smo odlučili da ovo nije prekršaj“, rekao je Ron Garretson, jedan od sudaca utakmice, a NBA je odmah ponudila i druge kutove spornog prekršaja.

<blockquote class="twitter-video" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Here are two additional angles on Paul George&#39;s 3-point attempt late in the Oklahoma City Thunder-Utah Jazz game. <a href="https://t.co/MxuydqnY18">pic.twitter.com/MxuydqnY18</a></p>&mdash; NBA Official (@NBAOfficial) <a href="https://twitter.com/NBAOfficial/status/990125039562436608?ref_src=twsrc%5Etfw">April 28, 2018</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Utah je u polufinalu konferencije, Oklahoma na ljetovanju, ali o ovoj završnici će se još dugo pričati. Potpuno suludo.

(Screenshot: Video)

 


Tagovi

Paul GeorgeRudy Gobert

Ostale Vijesti