VIDEO: Kako su iskusni NBA igrači napravili glupe faulove za poraz svojih momčadi

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 04.12.14. | 21:16

Događa se i najboljima. Tako bi nekako Kirk Hinrich i Danny Green mogli objasniti nevjerojatno glupe prekršaje koje su napravili u posljednja dva dana.

Kirk Hinrich je u utakmici između Chicaga i Dallasa igranoj u utorak navečer 1,2 sekunde prije kraja utakmice faulirao Montu Ellisa koji je bio u šutu za tri poena. Imali su tada Bullsi 108:015, nisu izašli iz bonusa, a veteran koji već 12 godina igra u najjačoj ligi na svijetu je predugo čekao da napravi faul. Ellis je pametno uzeo šut te pogodio sva tri slobodna bacanja i odveo utakmicu u produžetak, a nakon i drugih dodatnih 5 minuta Mavericksi su slavili u United Centru.

„Bio je to jedan od najglupljih faulova koje sam ikada vidio“, rekao je nakon utakmice Dirk Nowitzki.

Što bi onda trebao reći Gregg Popovich na faul koji je napravio Danny Green 15 sekundi prije kraja produžetka u utakmici između San Antonija i Brooklyna. Ostalo je 28 sekundi do kraja utakmice, Netsi su imali +2, a Popovich je s klupe govorio igračima da ne rade prekršaj nego da brane napad. Međutim, Green to nije poslušao te je faulirao Mirzu Teletovića, a Popovich je nakon toga potpuno pobijesnio. Sazvao je time-out, a 27-godišnji bek Spursa je dobio pravu jezikovu juhu popraćenu psovkama od najboljeg košarkaškog trenera na svijetu.

Ni Kirk Hinrich ni Danny Green nisu od jučer u NBA ligi, ali su napravili nevjerojatne početničke pogreške. No, kažu da se događa i najboljima pa kako onda ne bi i njima?

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Kirk HinrichDanny GreenNBA

Ostale Vijesti