Ron Chenoy-USA TODAY Sports
Ron Chenoy-USA TODAY Sports

VIDEO Jokićeva mala škola košarke protiv LeBrona i Davisa, Denver poveo 1-0!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 17.05.23. | 08:21

Mnogim All-Star igračima bi ono što je u noći sa srijede na četvrtak napravio srpski centar bila utakmica karijere, ali dvostrukom (a da je pravde, bilo bi i trostrukom) MVP-u je to samo još jedan dan u uredu.

Nikola Jokić odigrao je još jednu magičnu utakmicu te je njegov Denver, uglavnom samo zbog njega, u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije upisao pobjedu rezultatom 132-126. Doduše, ne može se reći da Murray nije bio dobar, skupio je čak 31 poen, 5 skokova i 5 asistencija, dobru rolu odradio je i KCP s 21 poenom, 2 skoka i 3 asistencije, ali ono što je napravio Nikola Jokić, a to je da je za 42 minute na parketu skupio 34 poena, 21 skok i 14 asistencija je zaista senzacionalno.

Prouči cjelokupnu ponudu za NBA na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trice je Jokić gađao 3/3, iz igre ukupno 12/17, uspio je upisati i dvije ukradene lopte, a budući da je veći dio utakmice bio dupliran, pet izgubljenih lopti, naročito kad se kompletno sagledaju njegove brojke, su praktički pa nebitne.

U Ball Areni gledali smo jednu jednosmjenu utakmicu u kojoj je Denver već na poluvremenu imao +18. Lakersi su se koliko-toliko vratili u drugom dijelu, ali prednost koju je stekao domaćin bila je prevelika ne bi li ju izgubili.

Zadnji put kad su se ove dvije momčadi našle u finalu Zapadne konferencije (Balon, 2020. godina), KCP je bio član Lakersa, dok je sada važan kotačić Nuggetsa.

“Razlika između Jokića i LeBrona? Rekao bih da LeBron može više skočiti od Nikole. I to je sve.”

Na odgovor srpskog superstara nije trebalo dugo čekati.

“To me zaista uvrijedilo”, rekao je Jokić, iako je svima odmah bilo jasno da se šali.

“Gledajte, KCP me usporedio s najboljim igračem ikada. Ali ikada! Tako da zaista nemam problema s tim, mislim da je to jako cool.”

Poslije utakmice je kratak osvrt dao i LeBron James, s tim da sve ono što je on rekao zapravo nije nikoga iznenadilo.

“Trebalo nam je jedno poluvrijeme da odlučimo doći na utakmicu. A kad ne igrate jedno poluvrijeme, onda je praktički nemoguće izvući se. Začepili su nam usta. Znam da se utakmica igra 48 minuta, ali oni su već u prve 24 minute nametnuli ritam da smo u drugom poluvremenu mi samo igrali lovice.”

Druga utakmica igra se također u Denveru u noći s petka na subotu. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

NBA, finale Zapadne konferencije

Srijeda, 17. svibnja

Denver Nuggets – LA Lakers 132-126 (1-0)

*U zagradi je napisan rezultat u seriji



Tagovi

Nikola JokićDenver NuggetsLeBron JamesAnthony DavisLos Angeles LakersNBANBA doigravanje

Ostale Vijesti