Reuters
Reuters

VIDEO Golden Stateu prva pobjeda, Sunsi uzvratili 'break', Sixersi spremni za metlu

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 21.04.23. | 07:02

Zaoštrava se borba na Zapadu.

Sinoć su odigrane tri utakmice doigravanja NBA lige, jedna na Istoku i dvije na Zapadu. Philadelphija 76ersi prva su momčad koja je stigla do tri pobjede u seriji. Nakon relativno rutinskih pobjeda u Philadelphiji, jednom od kandidata za prsten bilo je papreno u Brooklynu, ali su na kraju, na krilima sjajne posljednje četvrtine u kojoj su napravili seriju 26:15 stigli do konalne 102:97 pobjede i potrebna im je još jedna kako bi izborili polufinale konferencije. S obzirom na prikazao u prve tri utakmice serije, kladili bismo se na 'metlu'. Jer, teško da ćemo gledati još jednu ovako slabu šutersku večer zvijezde Sixersa Joela Embiida koji je ubacio samo 14 poena uz 10 skokova, dva asista i blokade i jednu ukradenu loptu.

Najefikasniji pojedinac utakmice doduše nije bio Sixers, već Nets. Mikal Bridges ubacio je 26 uz šest skokova i pet asistencija, no to nije pomoglo Netsima, budući da su Sixerse predvodili Tyreese Maxey (25p, 3s, 3a) i James Harden (21p, 5s, 4a). Posebno impresivan u ključnoj, posljednjoj dionici bio je Maxey u kojoj je zabio 10 od svojih 25 poena i tako bio ključna figura preokreta svoje momčadi.

Nakon 0:2 iz Sacramenta, prvaci su seriju doveli u svoj San Francisco i upisali prvu pobjedu (114:97) i ostali u igri za obranu naslova. Warriorsi su dominirali cijelu utakmicu, na odmos u otišli s +13, a do kraja dvoboja samo su učvrstili prvu pobjedu u ovosezonskom doigravanju. Prvake je do trijumfa predvodio Stephen Curry s 36 poena, šest skokova, tri asista, dvije ukradene lopte i jednu blokadu, a imao je veliku pomoć u Andrewu Wigginsu koji je ubacio 20 poena uz sedam skokova i tri asista, ali i u Kevonu Looneyju koji je zabilježio samo četiri poena, ali je zato imao 20 skokova i devet asista. Jedini raspoloženi kod Kingsa bili su De'Aaron Fox koji je ubacio 26 uz po devet skokova i asistencija, a novi double-double učinak ostvario je Domantas Sabonis (15p, 16s, 4a, 2ul), no to nije bilo dovoljno za vodstvo od 3-0 u seriji. Četvrta utakmica serije igra se u nedjelju u 21:30 po hrvatskom vremenu.

Bez premca najzanimljiviju utakmicu večeri odigrali su Los Angeles Clippersi i Phoenix Sunsi u bivšem Staples Centru. Sunsi su na kraju u fantastičnoj utakmici slavili sa 129:124 i tako uzvratili Clippersima za 'break' u Phoenixu. Utakmica je bila iznimno izjednačena, a tek u drugom poluvremenu Sunsi su povremeno znali otići na 10+ poena razlike. Na kraju su to vodstvo zadržali i upisali uvjerljivu pobjedu za koju mogu zahvaliti svojoj dvojici superstara Devinu Bookeru koji je ubacio 45 uz sedam skokova, po tri asista i ukradene lopte i dvije blokade i Kevinu Durantu koji je ubacio 28, uz šest skokova, pet asista i dvije ukradene lopte.

U redovim Clippersa, i u odsustvu Kawhija Leonarda, najviše je utrpao Norman Powwel (42p, 5s, 3a, bl), a blizu triple-doublea stigao je i Russell Westbrook (30p, 11a, 8s, 3ul, bl). Naš Ivica Zubac pamti i bolje večeri. SInoć je ubacio šest uz osam skokova. Sve u svemu nedovoljno od strane Clippersa koji sada love zaostatak u ovoj efikasnoj i izjednačenoj seriji. (nr)

NBA, doigravanje (20. travnja):

Brookly Nets - Philadelphia 76ers 97:102 (0-3)

Golden State Warriors - Sacramento Kings 114:97 (1-2)

Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 124:129 (1-2)



Tagovi

NBAGolden State WarriorsPhoenix SunsPhiladelphia 76ersLos Angeles ClippersSacramento KingsBrooklyn NetsNBA doigravanje

Ostale Vijesti