Ron Chenoy-USA TODAY Sports
Ron Chenoy-USA TODAY Sports

VIDEO Dobrodošli u šou Jamala Murraya: Denver na krilima raspucanog Kanađanina slomio Sunse u prvoj utakmici polufinala

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 30.04.23. | 08:12

Kanađanin je Sunsima ubacio 34 poena, uz devet asistencija

„Na koji način će zaustaviti Kevina Duranta i pick and roll Phoenixa?“, pitali su novinari Nikolu Jokića uoči početka polufinalne serije Zapada između Denvera i Sunsa, na što je srpski centar u svom stilom odgovorio:

„Molitvom“.

Prouči cjelokupnu ponudu za NBA na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nuggetsima, međutim, nije trebala nikakva nadnaravna pomoć u prvoj utakmici, budući da su se relativno jednostavno obračunali sa Sunsima, uknjiživši uvjerljivo 125-107 slavlje. Ovog puta je Jamal Murray bio najefikasniji igrač pobjedničkog sastava – bek Denvera ubacio je 34 poena, od čega šest od ukupno 16 trica Nuggetsa. Dodao je i devet asistencija uz pet skokova.

„On je zločest čovjek“, komentirao je igru svog igrača trener Denvera Michael Malone, a Murray se nadovezao na tu izjavu nakon utakmice.

 „Hvala mu, ha-ha. Cijenim to, ali samo igram svoju igru. Radim štogod je potrebno da stignemo do pobjede“.

A glavno pitanje koje se postavlja u NBA ligi ove sezone je – imaju li Nuggetsi konačno sve što je potrebno za naslov? Sudeći po ovoj utakmici, očigledno je da je odgovor potvrdan. Nuggetsi su dovoljno talentirani i ono što je najvažnije – zdravi, da odu do obećane zemlje. Čak im previše ne smeta što su Sunsi „trendi“ pick u ovom okršaju.

„Mi ćemo nastaviti igrati svoju igru i raditi ono što radimo cijele sezone – dokazivati svima da su bili u krivu“, dodao je Murray koji je sjajnog sekundanta imao u Jokiću i Aaronu Gordonu. Srpski centar je stavio 24 poena i ugrabio 19 skokova, dok je Gordon stavio poen manje uz šest skokova. No ovo sinoć je bio Murrayev šou.

„Budimo iskreni, mislim da ga nitko ne bi večeras zaustavio s obzirom na neke šuteve koje je pogodio“, hvalio je Murraya strateg Sunsa Monty Williams.

Kod Sunsa je, s druge strane, bilo premalo vatrene moći – Kevin Durant zabio je 29 poena, dodao i 14 skokova, ali i sedam izgubljenih lopti, Devin Booker zabio je 27 uz četiri skoka i osam asista, ali je ostatak Montyjeve družine zakazao.

„Fizički su bili agresivniji od nas, igrali su s više sile. Moramo se regrupirati i odraditi puno bolji posao u nastavku, igrati s više tempa u napadu“, naglasio je Williams koji će se, za početak, morati pozabaviti problemom zvanim Jamal Murray. Konačno zdrav – Kanađanin pokazuje formu kakva ga je krasila u doigravanju 2020. u famoznom balonu u Orlandu kada je pomogao Denveru da stigne do finala Zapadne konferencije.

„Jamal samo nastavlja legendu o playoff Jamalu“, komentirao je Malone.

A očigledno će i Durant morati pojačati svoju napadačku produkciju. Jer, s ovako raspoloženim Nuggetsima KD će morati podnijeti dodatan napadački teret ako Sunsi žele do finala Zapada.

„Denver je broj jedan s razlogom. Imaju dvostrukog MVP-a lige, imaju široku klupu. Nisam iznenađen njihovom igrom. Pred nama je jako puno posla“, rekao je Durant osvrnuvši se i na svojih sedam izgubljenih lopti.

„Moram biti puno pažljiviji s loptom u rukama. Pa imam skoro polovicu svih naših izgubljenih lopti… Ali bit ćemo dobri. Moramo igrati sa samopouzdanjem, šutirati sa samopouzdanjem i vidjeti što će nam to donijeti u idućoj utakmici“, podvukao je Durant.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBAPhoenix SunsDenver NuggetsKevin De BruyneJamal MurrayNikola Jokić

Ostale Vijesti