Kirby Lee-USA TODAY Sports
Kirby Lee-USA TODAY Sports

VIDEO Denver prvi put u povijesti u finalu NBA lige, Jokić srušio Chamberlaina

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 07:52

Nuggetsi su sa 4-0 pomeli LA Lakerse

Po prvi puta u povijesti Denver Nuggetsi igrat će u finalu NBA lige. U noći s ponedjeljka na utorak bilo je napeto, ali Los Angeles Lakersi ni u četvrtoj utakmici finala Zapada nisu pronašli rješenje za svoje suparnike koji su u Los Angelesu slavili sa 113-111 i tako s ukupnih 4-0 izborili plasman u završnu seriju za naslov.

Prouči cjelokupnu ponudu za NBA na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nikola Jokić upisao 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija te je svojim osmim triple-doubleom u jednoj playoff sezoni srušio 56 godina star rekord Wilta Chamberlaina.

U noćašnju utakmicu Lakersi su ušli s velikim pritiskom i imperativom da barem jednom pobjedom produže seriju i spase se od metle. I kako je prvo poluvrijeme izgledalo, pobjeda domaćina činila se kao sigurna oklada. Vrlo rano Lakersi su poveli s dvocifrenom prednosti, a na poluvrijeme su otišli s čak 15 poena u svoju korist.

No, sve dobro što su izgradili tijekom prve 24 minute utakmice, igrači Darwina Hama prosuli su u trećoj dionici koju je Denver dobio s visokih 36-16 i u potpunosti okrenuo momentum na svoj mlin. Zadnja dionica bila je identična od prve do zadnje minute. Lakersi su cijelo vrijeme pokušali istopiti vodstvo Nuggetsa koja nijednom nije išla iznad šest poena, no LeBron i društvo uspjeli su, tek, u nekoliko navrata izjednačiti, ali do vodstva i novog preokreta nisu stigli.

Utakmicu, a i seriju, prelomio je Nikola Jokić, koji je kod 111-111 zabio težak koš iz prodora, dok LeBron u zadnjem napadu nije uspio izboriti produžetak.

Pobjednike je predvodio čudesni Jokić, Murray je dodao 25 poena, Gordon tri manje, dok je Porter Jr. upisao double-double (15p, 10s). U posljednjoj utakmici sezone, LeBron James je bio fantastičan. Odmarao je samo četiri sekunde, a za gotovo 48 minuta na parketu, zabio je 40 poena, uhvatio 10 lopti i podijelio devet asistencija.

Finalna serija, koju će Denver, po svemu sudeći, igrati protiv Miamija, na rasporedu je u noći s četvrtka na petak, ali sljedeći tjedan.

Kirby Lee-USA TODAY SportsKirby Lee-USA TODAY Sports


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

NBA, doigravanje

Ponedjeljak, 22. svibnja

LA Lakers – Denver Nuggets 111-113 (0-4)



Tagovi

Denver NuggetsNikola JokićLos Angeles LakersNBA doigravanjeNBA finale

Ostale Vijesti