Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports
Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

VIDEO Booker i Durant spasili Phoenix, Boston vratio prednost domaćeg terena

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 06.05.23. | 08:24

U obje serije rezultat je 2-1.

Noćas su na NBA parketima odigrane dvije vrlo uzbudljive utakmice. U prvom dvoboju, Boston je u gostima pobijedio Philadelphiju sa 114:102 i time je vratio prednost domaćeg terena koju im je fantastičnom partijom uzeo James Harden u prvoj utakmici polufinala Istočne konferencije.

Celticsi su time pokvarili slavljeničku atmosferu uzrokovanu MVP nagradom Joela Embiida. Kamerunac je dobio ovacije publike, predan mu je Michael Jordan trofej, održao je govor. Kasnije je odigrao i sjajnu utakmicu, s 30 poena bio je najefikasniji u redovima Sixersa, no izostala je prava podrška suigrača. Tobias Harris ubacio je samo sedam poena, James Harden je za 16 poena potrošio 14 lopti, a još je gori bio Tyrese Maxey, kojem je za 13 poena trebalo čak 16 lopti.

Puno previše da bi se svladala druga momčad konferencije, kojoj se nije mogla dogoditi druga uzastopna loša utakmica Jaysona Tatuma. Prva zvijezda Kelta bila je na razini, ubacila je 27 poena, uzela 10 skokova i podijelila pet aisstencija. U svim navedenim kategorijama predvodio je Boston, koji je od početka do kraja meča bio bolja momčad i u nekoliko navrata imao dvocifrenuz prednost. Stigla je Philadelphia u završnici na 100:96, ali do kraja ih je otpuhao snažan vjetar Celticsa.

Boston je poveo s 2-1 u seriji, sljedeći dvoboj se ponovno igra u Philadelphiji, a potom karavana seli u Boston.

U drugom noćašnjem ogledu vidjeli smo pravi revolveraški obračun glavnih zvijezda, a Phoenixove su, na koncu, nadjačale Denverove vedete. Devin Booker isporučio je monstruoznu partiju zabivši 47 poena uz samo dva zabijena slobodna bacanja i uz briljantan šut iz igre 20/25! Statistika koju jako rijetko viđamo i kod centara, a kamoli ne beka. Booker je, usprkos sjajnoj šuterskoj dionici, stigao podijeliti i devet asistencija. Jednu manje upisao je Kevin Durant, koji je dodao devet skokova, ali i 39 poena. Njegov šut bio je prilično loš, tek 12/31, no pospremio je 14 od 16 slobodnih bacanja i konačno bio pomoć kakvu je Booker dugo čekao.

Phoenix je vodio većim dijelom utakmice, posebno nakon što su u drugoj četvrtini preokrenuli sitan minus i zagospodarili terenom ne ispuštajući prednost do kraja. Uspjeli su Sunsi anulirati monstruozan triple-double učinak Nikole Jokića, koji je ubacio 28 poena, uhvatio 17 lopti i podijelio nevjerojatnih 17 asistencija! Imao je i podršku Jamala Murraya s 32 poena, dok je Michael Porter Jr. ostvario double-double učinak (21p, 12s). Nuggetsi nisu uspjeli odgovoriti igri protivnika dok je Jokić bio na klupi i razlozi poraza leže upravo u toj činjenici. Iako je Phoenix imao samo dvojicu dvocifrenih u poenima, ovaj puta to im je bilo dovoljno za prvu pobjedu u polufinalu.

Denver sada vodi u seriji 2-1, a sljedeći susret ponovno se igra u Phoenixu. (I.M.)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBABoston CelticsPhiladelphia 76ersPhoenix SunsDenver Nuggets

Ostale Vijesti