Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports
Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

VIDEO Beal, Booker i Durant se poigrali s Lakersima, Giannis i društvo rasturili najbolju momčad Istoka

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 12.01.24. | 08:45

Momčad iz LA-a je poražena u deset od posljednjih 14 utakmica i sasvim je jasno kako su se alarmi oglasili na Zapadnoj obali

Od četiri sinoćnje NBA utakmice, tri su bile tzv. blowout – pobjednika i gubitnika je dijelila dvoznamenkasta rezultatska razlika. Tako je bilo i u Cryprto.com Areni u Los Angelesu u kojoj je Frank Vogel konačno uspio pobijediti momčad koju je 2020. vodio do naslova: Phoenix je prekinuo niz od pet uzastopnih poraza od Lakersa koji su od osvajanja NBA kupa na omjeru 5-11.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najveće zasluge za pobjedu svoje momčadi zaslužio je Bradley Beal koji je Lakersima u svojoj najboljoj ovosezonkoj utakmici ubacio 37 poena, uključujući i osam trica, a sjajnog sekundanta imao je u Devinu Bookeru koji je momčadi iz LA-a stavio 31 poen. Finu večer zvjezdanog trojca Sunsa zaokružio je Kevin Durant s 18 poena.

A kako je izgledala cijela stvar, Lakersi su mogli pretrpjeti i puno teži poraz od ovoga. Tako je, primjerice, Beal zabio 20 poena u trećoj dionici, što je Sunsima na ulasku u posljednju četvrtinu donijelo čak 32 poena prednosti.

Osim u blijedoj igri (Lakersi su sada na omjeru 19-20), razloge ovakvog poraza treba potražiti i u samozatajnim prezentacijama dvojce najboljih – LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa. Prvi nije uspio namjestiti ruku, pa je uglavnom „ciglario“ cijelu večer, gađajući 3/11 iz igre, a utakmicu je završio sa za njega skromnih deset poena u 24 minute provedene na parketu. Povrh toga, promašio je i sva četiri dalekometna pokušaja. Davis je, pak, gađao iz igre 55 posto, no uspio je sakupiti samo 13 poena u 32 minute igre.

Lakersi su momčadski podbacili zabilježivši 17 izgubljenih lopti uz devet skokova manje od Sunsa. Momčad iz LA-a je poražena u deset od posljednjih 14 utakmica i sasvim je jasno kako su se alarmi oglasili na Zapadnoj obali. Lakersi uisitnu ne djeluju dobro i nema naznaka da će uskoro krenuti na bolje, unatoč dvjema vezanim pobjeama nad Torontom i Clippersima u prethodne dvije utakmice.

A slično se sinoć provela i druga slavna NBA franšiza i vodeća momčad Istoka – Boston Celticse su do nogu potukli Milwaukee Bucksi rezultatom 102-135. Već je nakon prvih 12 minuta igre bilo 41-23 za Buckse, da bi to na poluvremenu naraslo na 75-38. Strateg Bostona Joe Mazzulla je već tu mahnuo bijelim ručnikom, pa najbolji igrači Celticsa nisu ni zaigrali u drugom dijelu.

Buckse je do pobjede predvodio Bobby Portis koji je utakmicu okončao sa zgodnom statistikom od 28 poena i 12 skokova, Giannis Antetokounmpo je dodao 24 poena, 12 skokova i šest asistencija, a Damian Lillard se priključio s 21 poenom, četiri skoka i isto toliko asistencija.

Kod Celticsa je najefikasniji bio Payton Pritchard je bio najefikasniji Celtic s 21 poenom uz po četiri skoka i čestiri asista. Jaylen Brown je stavio deset poena, a Jayson Tatum duplo manje…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBALos Angeles LakersPhoenix SunsLeBron JamesKevin DurantBradley BealDevin BookerAnthony Davis

Ostale Vijesti