Velika nagrada za sjajnu sezonu - Budenholzer NBA trener godine

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.04.15. | 16:34

Mike Budenholzer je trener godine u NBA ligi.

Početkom doigravanja NBA liga tradicionalno objavljuje imena dobitnika najvažnijih nagrada. Nakon što smo jučer saznali tko je najbolji šesti igrač, danas je objavljeno kako je trener godine Mike Budenholzer, strateg Atlanta Hawksa.

On je dobio ukupno 513 bodova od žirija kojeg sačinjava 130 sportskih novinara iz SAD-a i Kanade. Na drugo mjesto se plasirao Steve Kerr (Golden State Warriors, 471 bod), a treći je Jason Kidd (Milwaukee Bucks, 57 bodova).

Budenholzer je Atlantu preuzeo 2013. godine, a do tada je 17 godina bio asistent Greggu Popovichu u San Antonio Spursima. Zanimljivo je da je trenersku karijeru počeo u Danskoj. Naime, nakon sveučilišne košarkaške karijere na sveučilištu Pomona, on je igrao jednu godinu u danskom Vejleu, a paralelno je obavljao i ulogu trenera. Iako je postizao 27,5 koševa u prosjeku, ipak se odlučio na gradnju trenerske karijere pa se vratio u SAD i to odmah u Spurse gdje je prvo radio kao video koordinator, a onda je 1996. postao pomoćnik Greggu Popovichu.

Mnogi su Budenholzera vidjeli kao nasljednika Popovichu na klupi San Antonija, ali je on ipak prihvatio ponudu Atlante u koju ga je doveo još Danny Ferry, još jedan bivši član Spursa. Hawksima je odmah usadio momčadski duh i stil igre sličan Spursima s mnogo dodavanja, kretanja lopte i preuzimanja u obrani.

Koliko je Atlanti momčad na prvom mjestu govori i podatak da niti jedan igrač Hawksa u ovoj sezoni na jednoj utakmici nije postigao više od 30 koševa. Svejedno je Atlanta uvjerljivo izborila prvo mjesto na Istoku te imala drugi omjer lige, odmah iza Warriorsa, a zbog Budenholzerovog stila igre čak četiri njihova igrača (Al Horford, Paul Millsap, Jeff Teague, Kyle Korver) su izborila nastup na All Stars utakmici.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Mike Budenholzer

Ostale Vijesti