Utakmica karijere Roka Stipčevića

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 12.12.18. | 08:37

Briljantan učinak hrvatskog razigravača.

U jučerašnjim utakmica u košarkaškom Eurokupu izdvajamo gostujuću pobjedu Lietuvos Rytasa kod Fiat Torina. Litavci su slavili sa 101:96, a do pobjede ih je vodio Rok Stipčević.

Hrvatski playmaker odigrao je najbolju utakmicu karijere u Eurokupu, a vjerojatno i jednu od najboljih koje je ikada odigrao u svim natjecanjima. Zabio je 31 poen, čemu je dodao 5 skokova, 4 dodavanja i 3 ukradene lopte. To mu je donijelo valorizaciju od 41 boda, što mu je, zajedno uz broj poena, rekordno postignuće koje je u Eurokupu ostvario. 

Sjajna partija iskusnog playmakera posebno je zanimljiva iz perspektive hrvatske reprezentacije. Naime, u prethodnom smo ciklusu bili lišeni pomoći Tonija Katića, dok Roko Ukić i Rok Stipčević nisu bili pozvani. Zašto izbornik Dražen Anzulović nije iskoristito Stipčevića, ne znamo, ali svakako bi nam dobro došao na gostovanju u Litvi gdje smo pregaženi od domaćina, a najveću smo rupu imali upravo na poziciji jedinice. 

Osim zadarskog playa, spomenimo da je sjajnu utakmicu pružio i Miro Bilan u porazu Asvela od Partizana. Šibenski je centar zabio 17 poena i 7 skokova te je predvodio svoju momčad u obje kategorije. 

(foto: Pixsell)


Tagovi

EurokupLietuvos RytasRok Stipčević

Ostale Vijesti