Daniel Dunn-USA TODAY Sports
Daniel Dunn-USA TODAY Sports

Utah bez Bogdanovića do slavlja u MSG-u, Johnson i Booker 'clutchali' (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 21.03.22. | 08:44

Čak devet utakmica na jučerašnjem rasporedu.

Iako se čak tri ogleda igralo u ranije, tzv. europskom terminu, sportski fanatici diljem svijeta ipak su najviše fokusirani bili na El Clasico u kojem je Barcelona deklasirala Real usred Madrida (0:4). No, i na NBA parketima je bilo zanimljivo, vidjeli smo nekoliko sjajnih utakmica, a prije svih se ističe ona Phoenix Sunsa koji su tek nakon produžetka slavili na gostovanju kod Sacramenta. Nakon 48 minuta na semaforu je bilo 110:110, ali onda je domaćin i četvrti put pokleknuo u posljednjih pet utakmica.

Booker i Bridges bili su najbolji strijelci kod gostiju koji su jučerašnji ogled odradili bez Chrisa Paula, s tim da treba pohvaliti i jako dobar ulazak klupe u utakmicu što je na kraju možda čak bilo i presudno. Shamet je skupio 21, McGee 14 za 17 minuta, čak je Aaron Holiday bio jako dobar.

Kod domaćina su se dva igrača istaknula – uz danas odsutnog Foxa prva zvijezda Kingsa Domantas Sabonis te mladi i široj javnosti relativno nepoznati Davion Mitchell. Sabonis je ispucao tek osam lopti, ali i to mu je bilo dovoljno da utakmicu zaključi s 18 poena, 12 skokova i 6 asistencija. Davion Mitchell je pak bio prvi strijelac Kingsa, zaustavio se na brojci 28, a imao je još i 9 asistencija.

Sacrametno je u jednom trenutku vodio s čak 14 koševa, ali gosti su na kraju slavili. Paul ima slomljen palac, Šarića nema cijelu sezonu, s a zbog koronavirusa je otpao i Johnson. Sunsi su bili jako zadovoljni ovo clutch pobjedom…

„Morate biti jedna posebna grupa ljudi i igrača da ovako nešto uspijete ostvariti“, rekao je Devin Booker poslije utakmice pa dodao:

„Tri igrača su nam otpala zbog faulova u završnici utakmice, ali su drugi napravili iskorak i pokazali da se na njih može računati. Čestitam cijeloj momčadi, od početka do kraja, baš kao i trenerima. Sretni smo“, dodala je zvijezda Sunsa.

U kultnom MSG-u snage su odmjerili New York Knicksi i Utah Jazz. Gosti su u konačnici slavili, na semaforu je stajalo 93:108, a najbolji pojedinac na utakmici bio je Spida Mitchell s 36 poena, 8 skokova i 6 asistencija. Imao je Spida veliku pomoć u liku i djelu Jordana Clarksona koji je odigrao još jednu svoju utakmicu te za 39 minuta (startao na klupi) dogurao do 23 poena, 6 skokova i 4 asistencije uz šut iz igre 10/18.

RJ Barrett je bio najbolji kod domaćina s 24 poena, ali kad se uzme u obzira da najbolji igrač na utakmici šutira 8/20, onda je svima jasno da će se teško do pobjede. Fournier je ostao na 17 poena, Randle na 13, dok je s klupe dobro reagirao Quickley koji je dogurao do 16 poena, 4 skoka i 4 asistencije.

Nije to bila jedna od onih utakmica gdje su se grizli nokti do posljednjeg zvuka sirene, Utah je pokazala kako je u ovom trenutku za koplje bolja momčad.

„Naša dva centra su večeras bila sjajna“, rekao je trener gostiju Quin Snyder pa dodao:

„Dakle njih dvojica su u prvom poluvremenu zajedno imali jedan šut na koš, ali su bili iznimno dominantni.“

Za kraj valja spomenuti i pobjedu Spursa protiv Golden Statea. Jasno je da je domaći sastav bio favorit, ali Popovich zna stvar ili dvije o tome kako se timskom igrom mogu napraviti velike stvari. Na kraju je presudna bila prva četvrtina koju su gosti iz Teksasa završili s +14, ali su zato u posljednju četvrtinu ušli s pola koša minusa. Nije ih slomilo to što su veliku prednost prosuli, na kraju su slavili s +2, a ključnu ulogu odigrala je klupa gostiju koja je postigla čak 47 koševa.

Doduše, sve ono najvažnije dogodilo se 2.4 sekunde prije kraja. Poeltl je zabio prvo slobodno bacanje za izjednačenje, ali je drugo promašio, domaćini nisu dobro zaštitili reket pa tako lopta dolazi do Johnsona koji skače i odmah zabija za 108:110 što se na kraju pokazalo i konačnim rezultatom. Učenik ovog puta nije bio bolji od Učitelja, ali izostanak Curryja ipak je bio preveliki udarac.

Kod gostiju je sjajnu partiju odigrao Richardson s 25 poena, Murray je bio 'van zone' te je šutirao 8/24, dok je junak Johnson na kraju susret zaključio s 14 poena, 7 skokova i 5 asistencija.


NBA, 20. i 21. ožujka

Houston – Memphis 98:122

Indiana – Portland 129:98

Atlanta – NO Pelicans 112:117

Orlando – OKC 90:85

Sacramento – Phoenix 110:110 (nakon produžetka 124:127)

NY Knicks – Utah Jazz 93:108

Denver – Boston 104:124

GSW – SAS 108:110

Philadelphia – Toronto 88:93


Tagovi

Utah JazzPhoenix SunsNBASan Antonio SpursGolden State Warriors

Ostale Vijesti