Ususret NBA nagradama, tko su vaši favoriti?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 23.06.19. | 20:39

Lou Williams bi mogao doživjeti reprizu.

U Santa Monici, jednom od elitnih predjela Los Angelesa, sutra se održava dodjela nagrada za regularnu sezonu 2018./2019. u standardnim kategorijama koje imaju već višedesetljetnu tradiciju.

Nagrade će najvjerojatnije obilježiti Milwaukee Bucksi, što je donekle logično jer je u pitanju ekipa s najboljim omjerom u ligi, koja je u doigravanju ostala kratka u finalu Istoka od kasnijih prvaka Toronto Raptorsa.

Giannis Antetokounmpo favorit je za nagradu za najkorisnijeg igrača sezone (MVP), kao i za onu najboljeg obrambenog igrača sezone. Osvoji li obje, postao bi jedini igrač koji je u istoj godini vezao te dvije nagrade uz Michaela Jordana 1988. i Hakeema Olajuwona 1994.

Mora se priznati, lijepo društvo, iako se treba naglasiti da se nagrada za najboljeg obrambenjaka dodjeljuje tek od sezone 1982./1983., u protivnom bi popis bio nešto bogatiji – prvi nam na pamet padaju Bill Russel ili Lew Alcindor/Kareem Abdul-Jabbar.

Valja istaknuti kako košarkaški fanovi na našim prostorima sigurno navijaju za odličnog Luku Dončića koji se nevjerojatno dobro snašao u svojoj prvoj sezoni, te je prvi favorit za nagradu rookieja godine.

Uz glavne kategorije vezane za netom završenu sezonu, također je tu niz sporednih nagrada vezanih uz fair-play, sportski duh i idealnog suigrača, a treba naglasiti kako će nagrade za životno djelo ove godine primiti dva igrača koji predstavljaju jedne od najvećih ikona NBA lige ikada, i zasebno, ali i zajedno kao suparnici (kasnije i prijatelji) i lica lige koja su obilježila cijelu jednu njenu epohu – Magic Johnson i Larry Bird.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">The three finalists for <a href="https://twitter.com/hashtag/KiaMVP?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#KiaMVP</a>... <a href="https://twitter.com/Giannis_An34?ref_src=twsrc%5Etfw">@Giannis_An34</a>, <a href="https://twitter.com/Yg_Trece?ref_src=twsrc%5Etfw">@Yg_Trece</a>, and <a href="https://twitter.com/JHarden13?ref_src=twsrc%5Etfw">@JHarden13</a>!<br><br>The 2019 <a href="https://twitter.com/hashtag/NBAAwards?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#NBAAwards</a> air Monday 6/24, 9:00pm/et on TNT! <a href="https://t.co/hcezyuwaU9">pic.twitter.com/hcezyuwaU9</a></p>&mdash; NBA (@NBA) <a href="https://twitter.com/NBA/status/1142832275798802433?ref_src=twsrc%5Etfw">June 23, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

Popis nagrada i kandidata sa istaknutim favoritima:

Najkorisniji igrač godine: Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Paul George (Oklahoma City Thunder), James Harden (Houston Rockets)

Najbolji rookie godine: Deandre Ayton (Phoenix Suns), Luka Dončić (Dallas Mavericks), Trae Young (Atlanta Hawks)

Najbolji šesti igrač godine: Montrezl Harrell (L.A. Clippers), Domantas Sabonis (Indiana Pacers), Lou Williams (L.A. Clippers)

Najbolji obrambeni igrač godine: Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Paul George (Oklahoma City Thunder), Rudy Gobert (Utah Jazz)

Igrač koji je najviše napredovao: De'Aaron Fox (Sacramento Kings), D'Angelo Russell (Brooklyn Nets), Pascal Siakam (Toronto Raptors)

Najbolji trener godine: Mike Budenholzer (Milwaukee Bucks), Michael Malone (Denver Nuggets), Doc Rivers (L.A. Clippers)

(foto: Reuters)

 


Tagovi

NBANBA nagradeLuka DončićGiannis AntetokounmpoMilwaukee BucksPascal SiakamMike BudenholzerMagic JohnsonLarry Bird

Ostale Vijesti