Kevin Jairaj-USA TODAY Sports
Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

U sjeni sjajnih trejdova: Rekord karijere Luke Magije, Sunsi svladali prvake, Knicksi šokirali GSW (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 11.02.22. | 09:27

Koja uzbudljiva večer u NBA ligi - počeli smo s brojnim neočekivanim trejdovima, a na kraju završili s neočekivanim rezultatima

Iako su jučerašnji dan obilježili brojni trejdovi od kojih je svakako najistaknutiji bio onaj Bena Simmonsa u Netse, dok je Joel Embiid dobio novog 'partnera u zločinu' u liku i djelu Jamesa Hardena. Osim Simmonsa, Netsi su dobili još dva sjajna igrača, Curryja i nekadašnjeg All-Stara Drummonda, pa tako nije nimalo čudno da mnogi od njih sad očekuju da ove sezone od sve do finala.

U sjeni svega toga igralo se i ponešto utakmica, a svakako smo najveće iznenađenje vidjeli u San Franciscu gdje su NY Knicksi iznenadili GSW. Iako je Curry skupio 35 poena, ali su zato Randle i Fournier bili sjajni te u potpunosti nadigrali domaćina koji je sad upisao i drugi uzastopni poraz.

Konačan rezultat bio je 114:116 za Knickse, a dobre partije kod gostiju odigrali su još Burks s 15 poena, 6 skokova i 5 asistencija te novi igrač Reddish s 12 poena i 3 asistencije.


Dallas je pak rezultatom 112:105 u American Airlines Centru u Teksasu svladao LA Clipperse našeg Ivice Zupca koji je u poraz svoje momčadi ugradio 8 poena i 3 skoka za 25 minuta. Kod domaćina, Bullock i Brunson imali su svaki po 11, Finney-Smith je skupio 12 poena, da bi se onda u priču uključio genijalni Luka Dončić koji je skupio 51 poen, 9 skokova i 6 asistencija uz šut iz igre 17/26. Slovencu je ovo bio rekord karijere, a po završetku utakmice komentirao je i trejd njegovog dojučerašnjeg suigrača Kristapsa Porzinginsa koji je otišao u Wizardse u zamjenu za Spencera Dinwiddiea i Davisa Bertansa, s tim da su Wizdardsi dobili i budući izbor druge runde.

„Radili smo na nečemu velikom, iako očigledno da u tome nismo uspjeli“, rekao je kratko Dončić pa dodao:

„Želim mu svu sreću u nastavku karijere“, dodao je magični Slovenac čiju je igru komentirao i Ty Lue, trener Clippersa.

„Večeras je na terenu bio samo jedan igrač – Luka“, priča bivši trener Clippersa pa dodaje:

„Ona jedna 'step-back' trica, mogu živjeti s tim. To je njegov šut, ali ako promaši nekoliko takvih, onda utakmica postaje potpuno drugačija. Ovaj put ih je zabio i još jednom dokazao zašto je tako velik igrač kakav je“, rekao je Ty Lue.

Da Sunsi nisu 'one season wonder' svi sad znaju, a CP3, Devin Booker i ostatak društva sinoć su u svojem Footprint Centru svladali aktualne prvake u reprizi finala. Sunsi su bili bolji rezultatom 131:107, a opet je maestralan bio Chris Paul koji je utakmicu okončao sa 17 poena i čak 19 asistencija. Najbolji strijelac kod Sunsa bio je Ayton sa 27 poena, Booker ih je imao 10 manje, a opet su odlično s klupe ušli Johnson i McGee. Sunsima su nedostajala čak petorica važnih igrača, dok su i Bucksi bili desetkovani zbog jučerašnjeg trejda. On su ostali bez Donte DiVincenza koji karijeru nastavlja u Kingsima, dok je trejdu koji je uključivao četiri momčadi novi član Bucksa na kraju postao Serge Ibaka.

Giannis Antetokounmpo sinoć je podbacio, imao je tek 18 poena i 8 skokova uz šut iz igre 5/14, dok su Middleton i Holiday ubacili svaki po 21 poen.

NBA, 11. veljače

Detroit – Memphis 107:132

NO Pelicans – Miami 97:112

Washington – Brooklyn 113:112

Houston – Toronto 120:139

Dallas – LA Clippers 112:105

GSW – NYK 114:116

Phoenix – Milwaukee 131:107


Tagovi

Luka DončićDallas MavericksPhoenix SunsMilwaukee BucksNew York KnicksGolden State WarriorsSeth CurryStephen Curry

Ostale Vijesti