Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

U Ciboni vjeruju da će prekinuti seriju od devet poraza protiv Splita

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 30.10.21. | 11:22

Split u dvoboj ulazi osnažen financijskom injekcijom iz Grada.

19. listopada 2019. Cibona je u Draženovom domu razbila KK Split sa 96:66 u sklopu 4. kola Premijer lige. To je bila peta uzastopna pobjeda Vukova nad rivalima iz Splita i tada nitko, niti u najluđim snovima, nije mogao pomisliti da će to biti posljednja pobjeda Cibone nad Žutima.

Od tada je prošlo više od dvije godine i devet međusobnih utakmica u kojima su pobjedu odnijeli Splićani. Sutra, u šestom kolu ABA lige, Cibona ponovno gostuje kod Splita i želi prekinuti tu nevjerojatno dugačku crnu seriju.

(2.15) KK Split (14.0) Cibona (1.75)

Obje momčadi utakmicu dočekuju nakon dobrih igara i uvjerljivih pobjeda u prvenstvu, Split protiv Zaboka 81:68, a Cibona protiv Dubrave Furnir 100:75.

“Očekuje nas utakmica sa protivnikom sa kojim smo već igrali ove sezone. Dobro se poznajemo i znamo kakva nas utakmica očekuje. Za nas će biti jako bitno da držimo visoki nivo koncentracije tokom utakmice i da budemo na visokom energetskom nivou. Ukoliko to uspijemo odraditi možemo se nadati dobroj igri i dobrom rezultatu protiv Splita,” rekao je trener Cibone Vladimir Jovanović.

Split pak u ovu utakmicu ulazi osnažen financijskom 'injekcijom' koja stiže iz grada - 10 milijuna kuna za dvije godine, odnosno 5 po sezoni.

"Jako sam zadovoljan jer ono što je primarno i najbitnije je razmišljanje Gradskog vijeća. Jasno su pokazali koji smjer žele, pokušati ostvariti sportski rezultat, a on se ostvaruje kontinuitetom. Tako da je meni prihvatljivije financiranje unutar dvije sezone, da mogu planirati", rekao je direktor KK Splita Edo Blažević.

Split traži i novog sponzora. Ako ga ne pronađu, na dres će ponovno vratiti ime Jugoplastika.

"Ne odričemo se ni imena ni prošlosti Jugoplastike. Mi smo ti koji su imali hrabrosti vratiti ime na dres, a jedan od razloga je bio što nam je generalni sponzor zbog svjetske krize otkazao suradnju. Tada smo za proslavu 75. godišnjice kluba kao zahvalu svim navijačima i igračima odlučili vratiti ime i poslati marketinški jaku poruku. Naš je plan potpisivanje sponzorskog ugovora i sada nakon današnje odluke vijećnika, aktivirat ćemo pregovore. Ako ne bude sponzora, ne vidim razlog da ne vratimo ime Jugoplastika".

Utakmica se igra u nedjelju u 19 sati na Gripama, a ista se prenosi na kanalu Arene Sport 1.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

CibonaKK SplitABA liga

Ostale Vijesti