Cary Edmondson/USA TODAY Sports
Cary Edmondson/USA TODAY Sports

U čast Draženu: Durant i Harden uskoro u Hrvatskoj?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.11.21. | 09:03

Biserka Petrović iznijela je zanimljivu ideju.

Idućeg ljeta navršit će se 30. godišnjica jednog od najcrnijih dana u povijesti hrvatskog sporta – tragične pogibije Dražena Petrovića. Njegova majka Biserka u razgovoru za Hrvatski radio progovorila je ideji obilježavanja ovog tužnog jubileja, ona naime u Zagreb na memorijalnu utakmicu želi dovesti Brooklyn Netse, NBA franšizu za koju je Dražen igrao na svome vrhuncu, dok su se još nalazili u New Jerseyu:

“Zaklada je svoje napravila za proširenje Muzeja, radimo na projektu. Za 30. obljetnicu pregovaramo s Netsima o utakmici u Hrvatskoj. Prije nismo imali dvoranu, sad imamo Arenu, ali ja bih voljela tu, u Ciboni…Ha, vidjet ćemo. Konkretnog datuma još nema, prepustit ćemo njima kada im bude odgovarao datum , nećemo vezivati za rođendan ili za obljetnicu, ali za 30. obljetnicu mora se napraviti nešto veliko.”

Tko bi trebao zaigrati s Netsima u eventualnoj memorijalnoj utakmici još nije poznato:

“Vidjet ćemo, teško je složiti najbolje igrače iz Europe, ali radit će se na tome. Ovoga časa još ne mogu više reći, ali radit se na tome.”

Nadamo se kako ćemo uskoro čuti pozitivnu vijest, te da će Netsi predvođeni živućim legendama poput Kevina Duranta i Jamesa Hardena doći u Hrvatsku uveličati prisjećanje na velikana NBA i svjetske košarke.

Durant je poznat kao pasionirani student košarke, a kada je prije desetak godina Hrvatsku posjetio Sam Presti koji je u to vrijeme kao generalni menadžer surađivao s Durantom u Oklahomi, otkrio je kako tada mlada superzvijezda itekako cijeni doprinos hrvatske legende njihovom sportu:

“Znate, ima igrača koji su, recimo, čuli za Dražena Petrovića, ali ne mogu o tome relevantno razgovarati. Ali Kevin, Kevin zna sve o Draženu i mnogima koji su obilježili NBA ligu prije njega.”

Goran Stanzl/Action ImagesGoran Stanzl/Action Images

I mnoge druge zvijezde nove generacije koje se ne mogu same sjećati Dražena upućene su u njegov značaj za povijest loptanja pod obručima, 2013. godine njegov Muzej u Zagrebu posjetio je najmlađi MVP Derrick Rose.

Danas u Brooklynu izrazito paze na poštivanje uspomene na klupsku legendu. Njegov dres s brojem 3 odavno je umirovljen, a prošle sezone u nekoliko su navrata zaigrali u dresovima s početka 90-tih, u spomen na razdoblje kada su u super-konkuretnoj NBA pod Draženovim vodstvom bili respektbalina ekipa. Kadrovi iz njegove karijere tako su uvršteni u brojna promotivna videa, a za retro dresovima raspomamili su se fanovi diljem svijeta.


Tagovi

Dražen Petrović

Ostale Vijesti