Trgovačka misija Clevelanda - u dva mjeseca dobili šest pickova na draftu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.02.19. | 20:27

Košarkaški export-import.

Kada je LeBron James ovog ljeta po drugi put odlučio napustiti Cleveland izgledalo je kao da će Cavaliersi pokušati 'napasti' doigravanje, odnosno ulazak među 8 najboljih momčadi u Istočnoj konferenciji. Novi ugovor je dobio Kevin Love, svi veterani su ostali na rosteru, a u kombinaciji s nekolicinom mladih, zanimljivih igrača izgledalo je kao da bi to mogla biti momčad koja će se boriti za zadnje mjesto u doigravanju.

No, brzo se sve promijenilo, Love se ozlijedio, Cavsi su rezultatski loše ušli u sezonu što je poslom 'platio trener Tyronn Lue, a kako se sezona odmicala tako je postajalo sve jasnije da će Cleveland umjesto doigravanja 'ganjati' što bolju poziciji na draftu. U takvoj situaciji logično je bilo za očekivati da će uprava Cavsa napraviti što je moguće više da se oslobodi igrača na kojima ne misli graditi budućnost te da ih pretvori u pickove. I to se dogodilo.

Sve je krenulo 29. studenog prošle godine kada je Cleveland poslao Kylea Korvera u Utah Jazz, a zauzvrat dobio Aleca Burksa te dva picka druge runde – 2020. i 2021. s time da je ovaj potonji pick Washingtona kojeg je Utah dobila u nekom ranijem poslu.

Sljedeći trade se dogodio 7. prosinca. Tada su u poslu sudjelovali Cleveland, Milwaukee i Washington. Cavsi su u Buckse poslali Georgea Hilla i pick druge runde 2021., a u Wizardse Sama Dekkera. Zauzvrat su dobili Matthewa Dellavedovu i Johna Hensona te pickove prve runde 2021. te druge runde 2021. od Milwaukeeja, odnosno pick druge runde 2022. od Washingtona.

Posljednji trade se dogodio noćas. U Portland je poslan Rodney Hood, a u suprotnom smjeru su stigli Nik Stauskas i Wade Baldwin IV te dva picka druge runde – 2021. i 2023. godine.

Većina igrača koji su stigli u Cleveland imaju ugovor do kraja ove sezone, a kada se zbroje svi poslovi Cavsi su sedam pickova – jedan prve i šest druge runde. Odrekli su se jednoga druge runde pa su 'u plusu' za šest pickova. Nisu to neki vrlo vrijedni pickovi, ali dobro dođu u kreiranju nekih novih poslova.

No, to nije sve. Gotovo je sigurno da će Cleveland do kraja prijelaznog roka negdje poslati Aleca Burksa za kojeg bi mogli dobiti jedan pick druge runde. Pokušat će oni zamijeniti i Tristana Thompsona, JR Smitha, Jordana Clarksona, Johna Hensona i Matthewa Dellavedovu. No, to će ići malo teže jer svi oni imaju ugovor i za sljedeću sezonu.

(Foto: Reuters)

 


Ostale Vijesti