Reuters
Reuters

Trener Denvera završio na rukama Jokićeve braće: "Sad ćemo stvoriti dinastiju"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.06.23. | 09:00

Kao i njegov klub te Nikola Jokić, Michael Malone stigao je do svojeg prvog naslova prvaka NBA lige.

Denver Nuggetsi sinoćnjom pobjedom na Miamijem (94-89), u jednoj čvrstoj i šuterski-slaboj utakmici popeli su se na krov NBA lige prvi put u povijesti. MVP-om finala proglašen je Nikola Jokić koji je imao najbolji učinak u doigravanju u povijesti lige, a do prve 'kante' stigao je i trener Nuggetsa Michael Malone kojeg su nakon utakmice, Jokićeva braća Strahinja i Nemanja dignuli na ruke i krenuli ga bacati u zrak.

"Imam poruku za sve prisutne. Nisam zadovoljni s jednom titulom. Želimo više. Sljedeći korak je stvoriti dinastiju. Prije utakmice spavao sam kao beba - budio sam se svaka dva sata i plakao", ironičan je bio Malone, a prije same konferencije za medije nakon osvojene titule bacio je okupljenim novinarima i jednu 'foru':

"Zaista uživam u ovom trenutku i molim vas da ga ne pokvarite glupim pitanjima".

Ipak, pitanja o Nikoli Jokiću nisu bila glupa...

„Možete ga gledati na dva načina: kao košarkaša, dvostrukog MVP-ija, pa MVP-ija finala playoffa, osvajača titule, zbog svega što radi na terenu, ali ono što je za mene najbitnije, jest kako ga vidite izvan terena. Njegov odnos s obitelji u Somboru, braćom, suprugom i kćerkom... Oni su divna obitelj s kojom sam blizak. Nikola se i večeras ponašao kao da je to samo još jedna utakmica. Uspjeh ga nije promijenio, niti bude, jer to nije u njegovoj prirodi. Divno je biti trener tako velikog igrača, ali i divnog čovjeka“, prokomentirao je Malone svojeg superstara.



Tagovi

Denver NuggetsNikola JokićNBANBA doigravanje

Ostale Vijesti