Thompson potpisao za 190 milijuna, Miami trejdao Whitesidea, Knicksi doveli playmakera

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 01.07.19. | 19:37

Današnji dan u NBA ligi ostat će zapamćen dugi niz godina.

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji bek šuter u NBA ligi, ostaje u klubu čiji je član od dana kada je stigao u NBA ligu. Trostruki NBA prvak i peterostruki All-Star potvrdio je ono o čemu se dugo nagađalo te je produžio svoju vjernost momčadi koja će od sljedeće sezone svoje domaće utakmice igrati u Chase Centru.

Golden State će u sljedeću sezonu ući u bitno drugačijem sastavu nego li su to bili ove godine. Nakon što se teško ozlijedio u finalnoj seriji protiv Toronta, koju su u konačnici Raptorsi i osvojili i time stigli do svoje prve i povijesne titule, KD je prema nekim navodima jako zamjerio upravi Golden Statea kako su se ophodili prema njemu te je odlučio da je vrijeme za promjenu.

Durant je, zajedno sa Kyrieom Irvingom i DeAndre Jordanom, potpisao za Brooklyn Netse, te se na taj način, praktički preko noći, stvorila nova „supermomčad“ u NBA ligi, a o tome smo već pisali na Germanijaku:

S druge strane, Miami se odlučio na jedan potez koji je mnoge iznenadio. Uz Slovenca Gorana Dragića Hassan Whiteside najveća je zvijezda Miami Heata, ali od sljedeće sezone ovaj 213 centimetara visoki centar više neće stanovati na Floridi nego seli u Oregon, odnosno Portland, gdje će biti novi suigrač našeg Marija Hezonje.

Ovaj trejd znači samo jedno, a to je da Miami nije uspio trejdati Gorana Dragića, a hitno im je trebalo prostora u salary capu budući da su jako blizu potpisa Jimmyja Butlera. Tako će Whiteside biti član momčadi koja ima zaista zanimljivu petorku, a kada se BiH centar potpuno oporavi od teške ozljede, momčad Trail Blazersa u svojim će redovima imati tri vrhunska centra u vidu Enesa Kantera, Jusufa Nurkića i Hassana Whitesidea.

Whiteside tako odlazi u grad u nekada igrao i naš Dražen Petrović, a u suprotnom smjeru putevima sunca i pješćanih plaža Miamija ići će Mo Harkless i Mayers Leonard.

Jednako tako treba nadodati kako je Portland ranije osigurao potpis njihove  prve zvijezde Damiana Lillarda koji će za naredne četiri godina zaraditi nevjerojatnih 196 milijuna dolara!

Od ostalih vijesti izdvojit ćemo kako je Austin Rivers novi igrač Rocketsa(1+1 ugovor), Seth Curry odlazi u Dallas (32 milijuna dolara/4 godine), nekadašnji ROY Michael Carter Williams se vraća u Orlando te kako je Wayne Ellington potpisao za NYK (16 milijuna/2 godine).

Knicksi su definitivno najveći gubitnici današnjeg dana te je pomalo i smiješno kako će za momčad, za koju se očekivalo da će igrati Kyrie Irving, Kevin Durant i Zion Williamson, dogodine igrati Taj Gibson, maloprije spomenuti Wayne Ellington, Bobby Portis i jedina svijetla točka Julius Randle. 

Najnovija vijest po pitanju Knicksa je to da je Elfrid Peyton novi playmaker momčadi iz Velike jabuke, a zarađivati će 16 milijuna dolara za dvije sezone. Još jedna u nizu razočaravajućih informacija za ljubitelje Knicksa

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fthebuzz.nba%2Fposts%2F2440655299375232&width=500" width="500" height="619" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

(foto:screnshoot)

 


Tagovi

NBAGolden State WarriorsPortland Trail BlazersKlay ThompsonHassan Whiteside

Ostale Vijesti