Team USA bolji od „ostatka svijeta“ u festivalu zakucavanja

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 16.02.19. | 08:16

Slavili su sa 161-144.

U utakmici rookieja i sophomorea, Team USA je u egzibiciji u sklopu All-Star vikenda pobijedio Team World rezultatom 161-144. Ovo je prva pobjeda Team USA u nakon dvije godine 'suše'.

U atraktivnoj utakmici s porpiličnim brojem odličnih zakucavanja, domaće igrače predvodio je Kyle Kuzma sa 35 poena i 6 skokova, a iskazao se odličnim windmillom. Sekundirao mu je Jayson Tatum sa pet poena manje, a za razliku od inače kada se odlučuje za 'duge dvojke', sinoć je vježbao šut za tri poena - ubacio je šest takvih pokušaja. Dodajmo još da je Trae Young zaslužan za play of the day. Igrač Atlante progurao je loptu kroz noge lanjskom prvom picku, Deandreu Aytonu, potom zabivši za dva poena. Uz to, bio je blizu triple-double učinku sa 25 poena, 10 asista i 7 skokova.

Team World predvodio je Ben Simmons. Australac se, za razliku od Tatuma, odlučio za 'prokušani recept' šuteva s midrangea, a to se i isplatilo jer je ubacio 14 od 17 pokušaja. Bek Phile u konačnici je zabio 28 poena uz 6 asistencija. Lauri Markkanen je ubacio 21 poen, uz 6 skokova i 2 asista, dok je Luka Dončić bio nešto slabijeg učinka. Glavni kandidat za nagradu 'Rookie of the Year', zabio je 13 poena, čemu je pridodao 9 asistencija i 5 skokova.

(Foto: Reuters)


Tagovi

All StarLuka DončićBen SimmonsKyle KuzmaJayson Tatum

Ostale Vijesti