Bob DeChiara-USA TODAY Sports
Bob DeChiara-USA TODAY Sports

Tatumove majstorije osigurale Bostonu osmu uzastopnu pobjedu, Edwards skupio 37 i riješio Indianu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 14.02.22. | 09:13

U sjeni Super Bowla...

S +10 Atlanta je završila prvo poluvrijeme u TD Gardenu. Usprkos Super Bowlu koji je bio najvažniji sportski događaj dana u SAD-u, posjeta nije bila nimalo loša, a gotovo pa sigurno se može reći da svih 19.156 gledatelja koji su imali mogućnost uživanja u ogledu između Bostona i Atlante nimalo nisu požalili što su se odlučili za košarku, a ne američki nogomet.

Prvo ime utakmice bio je Jayson Tatum, ujedno i najveća zvijezda Bostona. Imao je 38 poena uz šut iz igre 13/27, a tome nadodao i 10 skokova i 3 asistencije. Svi drugi starteri također su odigrali veoma dobre utakmice, dok je White, koji je u nedavnom trejdu stigao u Boston, započeo susret na klupi te na kraju skupio 14 poena, tri manje od drugog najboljeg strijelca Bostona Jaylena Browna.

Bila je to osma uzastopna pobjeda Bostona, a poslije utakmice trener gostiju bio nezadovoljan viđenim.

„Mislim da smo se u trećoj četvrtini previše zamarali suđenjem i da nas je to poremetilo. Rano su ušli u bonus te na kraju u četvrtini imali 42 poena. To je prelomilo utakmicu. Jednostavno se nismo mogli oporaviti od tog šoka“, rekao je McMillan, da bi se na njegove riječi nadovezao najbolji igrač Hawksa, Trae Young.

„Igrali smo jako dobru obranu do treće četvrtine. Ubuduće moramo tako igrati cijelu utakmicu uz još malo bolji napad“, dodao je playmaker Atlante i ponajbolja jedinica NBA lige.

Young je bio najbolji u redovima gostiju, skupio je 30 poena i 10 asistencija, dok mu je najviše pomogao Bogdanović s 26 poena, 6 skokova i 2 asistencije.

Anthony Edwards bio je sjajan u gostujućoj pobjedi Wolvesa protiv Indiane. Konačan rezultat bio je 120:129, a opet su kod gostiju najbolja bila tri glavna igrača – Edwards (37 poena, 5 skokova, 4 asistencije, 4 ukradene lopte), Towns (15 poena, 13 skokova) i Russell (23 poena, 6 skokova). Cijela momčad odigrala je veoma dobru utakmicu, a nije ih skupo koštalo 'opuštanje' u trećoj četvrtini.

„Kad igra tako dobro kao danas, mi smo jedna jako opasna momčad“, rekao je Pat Beverly za mladog Edwardsa.

„Sviđa mi se kako je igrao večeras, radio je pritisak na cijelu momčad Indiane. On je jako težak za čuvanje“, dodao je Beverly.

Kod domaćina su odlične utakmice odigrali Brissett (22 poena, 13 skokova) i pogotovo Haliburton (22 poena, 16 asistencija, 5 skokova).

 NBA, 14. veljače

Boston – Atlanta 105:95

Indiana – Minnesota 120:129


Tagovi

Jayson TatumTrae Youngtyrese haliburtonAnthony Edwards

Ostale Vijesti