Winslow Townson-USA TODAY Sports
Winslow Townson-USA TODAY Sports

Tatum nakon male škole košarke i 51 poena: „Bili smo na konopcima u šestoj utakmici, ali smo pronašli način kako da pobijedimo“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.05.23. | 09:06

Magična večer zvijezde Bostona poslala je ovosezonskog MVP-a na prijevremeni ljetni odmor.

Jayson Tatum – Joel Embiid 51-15, Boston – Philadelphia 112-88. Sjajnom predstavom u sedmoj utakmici konferencijskog polufinala košarkaši Boston Celticsa izborili su oglede protiv Miami Heata te će u slučaju da pronađu način kako u seriji slaviti protiv Adebaya, Spoelstre i u postsezoni magičnog Jimmyja Butlera u finalu igrati protiv boljeg iz ogleda Denvera i LA Lakersa.

„Pobijedi ili idi kući“, često se govori kad je tema razgovora sedma utakmica u nekoj seriji. Tatum je u šestoj utakmici, kad je njegova momčad stigla do 3-3 (pobjeda u Wells Fargo Centru 95-86), imao statistički slabašan učinak, ali je zabio kad je bilo najpotrebnije. Ali, svega 19 poena i 9 skokova kod zvijezde momčadi nije nešto što je navijače Bostona napunilo samopouzdanjem uoči sedme utakmice pa je onda Tatum, kad je bilo najpotrebnije, pokazao kako je trenutno jedan od najboljih košarkaša na svijetu te je s 51 poenom, 13 skokova i 5 asistencija u 42 minute provedene na parketu odlučio sedmu utakmicu polufinala Istočne konferencije.

MVP Joel Embiid će imati nešto dulji ljetni odmor nego što se nadao, a poslije utakmice Tatum je sabrao dojmove te naglasio sljedeće:

"Poslije prošle utakmice, koju sam završio dobro, ali nisam odigrao kako treba u većem dijelu, pa i zbog činjenice da nam je sezona na kocki, sam bio uzbuđen što smo dobili još jednu šansu da se podignemo i vratimo. Bilo mi je drago zbog toga jer sezonu smo mogli završiti u šestoj utakmici. Uzbudilo me je to što smo mogli pred našim navijačima da pobijedimo i odemo dalje", poručio je Tatum koji je potom objasnio kako je snažan završetak šeste utakmice vjerojatno utjecao na njegovu izvedbu u sedmoj utakmici.

I to mi je prolazilo kroz glavu. Odigrao sam loše koliko je to moglo da bude u 42-43 minute, a onda sam rekao sebi da mogu samo ići uzlaznom putanjom. Bili smo na konopcima u šestoj utakmici. Imali su nas, ali mi smo pronašli način da pobijedimo. To je odlična stvar".

Inače, Joel Embiid je poslije utakmice za Tatuma kratko naglasio kako je 'baš izabrao trenutak da eksplodira'…

 "Igrao sam protiv njega u doigravanju tri puta, četiri puta u regularnom dijelu sezone. S njim sam jako blizak. Drago mi je što je postao MVP. Treniramo zajedno za vrijeme ljeta, stalno smo zajedno u LA-u. Vidio sam koliko je radio i koliko je truda uložio da postane MVP. Pričali smo kad je postao MVP, čestitao sam mu, zaista sam bio sretan zbog njega. Takav je naš odnos".

Cijelu konferenciju za medije poslije pobjede nad 76ersima pogledajte u nastavku:



Tagovi

Jayson TatumBoston CelticsPhiladelphia 76ers

Ostale Vijesti