Tajno oružje Raptorsa srušilo branitelje naslova na otvaranju finala

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 31.05.19. | 07:15

Odlična momčadska partija Toronta.

Košarkaši Toronta finalnu seriju play-offa otvorili su pobjedom na svom parketu protiv Golden State Warriorsa rezultatom 118-109. Iako je Steph Curry odigrao odličnu utakmicu ubacivši 34 poena uz pet asistencija i skokova, momčadska igra Raptorsa anulirala je njegove brojke.

Poveli su domaćini sa 25-21 u prvoj četvrtini, što je do poluvremena naraslo na +10, da bi se početkom drugog dijela branitelji naslova uspjeli koliko-toliko vratiti u utakmicu. Međutim, domaćin nije dopustio preokret prvenstveno zahvaljujući odličnom Pascalu Siakamu, za kojega se ispostavilo da je bio jedan oblik tajnog oružja za Dubse.

Kamerunac je bio najefikasniji u momčadi Nicka Nursea sa 32 poena te po osam skokova i pet asistencija, a upisao je i dvije blokade te ukradenu loptu. Šut iz igre bio mu je fantastičnih 14 od 17 pokušaja, a ubacio je i dvije trice. Glavna uzdanica Kanađana, Kawhija Leonard je imao iste brojke kao i Siakam u rubrici skokova, asistencija i ukradenih lopti, ali je ubacio 23 poena, a dvoznamenkasti su još bili i Marc Gasol sa 20 poena, Fred Van Vleet sa 15 i Danny Green s 11 poena.

Uz Currya, dobru utakmicu odigrao je Draymond Green ostvarivši triple-double učinak sa po 10 poena, asistencija i skokova, ali uz mizerna dva ubačena šuta od devet pokušaja. Klay Thompson je zabio 21 poen. Treba dodati da je zaigrao i Demarcus Cousins, a za osam minuta ubacio je tri slobodna bacanja, uz dvije asistencije i ukradene lopte.

Toronto je tako ostvario vodstvo u finalnoj seriji od 1-0, a sljedeća utakmica igra se na istom mjestu, u Scotiabank Areni, u noći s nedjelje na ponedjeljak (2:00h po srednjoeuropskom vremenu).

 
 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Klay ThompsonMarc GasolFred VanVleetKawhi LeonardDanny GreenDeMarcus CousinsDraymond GreenStephen CurryPascal Siakam

Ostale Vijesti