Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Sunsi su ga birali kao predzadnji izbor drafta, bio zvijezda Cibone, a sad će opet u Francusku

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.11.21. | 09:52

Od 2017. godine igra za reprezentaciju Kameruna.

D.J. Strawberry uskoro bi trebao postati novi igrač francuskog Pau Orheza, piše Sportando.

36-godišnji bek šuter je gotovo cijelu svoju karijeru proveo u Europi, s tim da je samo jednu sezonu igrao u NBA ligi. Sunsi su ga izabrali kao predzadnji izbor druge runde NBA drafta 2007. godine, a za momčad iz Arizone ukupno je skupio 34 nastupa.

Strawberry je u Europi promijenio niz klubova, a ovo će mu biti drugi mandat u Pau Orhezu. Za francuski klub igrao je u sezoni 13/14., a godinu ranije nosio je dres Cibone. Iz kluba je otišao na pomalo tužan način. Naime, Vukovi su tih godina bili u velikim financijskim problemima te su bili prisiljeni otpustiti ga, a on je samo dva dana kasnije potpisao za francuskog prvoligaša.

Podsjetimo, Cibona je američkom bek šuteru nudila 500 tisuća dolara za dvije sezone, ali on je odlučio sreću potražiti negdje drugdje. Otišao je nakon što mu primanja nisu bila redovita, a kasnije je igrao za nekoliko europskih velikana.

Jednu sezonu bio je član Olympiacosa, dvije godine nosio je dres Bešiktaša, a igrao je još za Gran Canariju i Orleans. Lani je bio član Murcije.

Strawberry ima 36 godina, a baš je u dresu Pau Ortheza imao najbolje brojke u karijeri (15.4 poena, 3.8 skokova, 3 asistencije i 1.9 ukradenih lopti).



Tagovi

DJ StrawberryCibona

Ostale Vijesti