Jasen Vinlove-USA TODAY Sports
Jasen Vinlove-USA TODAY Sports

Sunce izlazi na istoku: Miami upisao četvrti poraz zaredom, Denver siguran kada je najpotrebnije (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 27.03.22. | 08:26

Jurimo prema play-offu NBA lige!

Kako prolaze dani i sunce na svodu grije sve toplije, tako se i u NBA ligi zagrijava atmosfera ali i igra na parketu ususret dolasku doigravanja, stvarnog vjesnika proljeća. U NBA ligi nam je ostalo još svega desetak dana regularnog dijela sezone, a prema onome što smo vidjeli sinoć, poglavito na istoku, čeka nas izuzetno uzbudljiva završnica sezone.

Primjerice, alarmi se pale u Miamiju. Heat je dugo držao prvo mjesto istočne konferencije, no crni niz od četiri poraza zaredom ih je gurnuo na drugo mjesto. Sada su prvi 76ersi. Da su problemi u svlačionici momčadi s Floride stvarni, najbolje se vidjelo sinoć u porazu od Brooklyn Netsa. Konačni rezultat 110:95.

Najgore od svega, sam poraz je najmanje problematična stavka cijele večeri. Ne samo da je Miami izgubio, već su i potučeni do kraja. Netsi su u drugoj četvrtini ubacili čak 40 poena, što dovoljno govori o stanju u obrani Miamija. Najefikasniji u redovima gostiju je bio Durant sa 23 poena, Seth Curry sa 17. Napomenimo kako je na utakmici igrao i Kyrie Irving, on danas nije bio nešto posebno raspoložen, svega 11 koševa od problematičnog genijalca koji tek treba ući u neki stabilniji tempo igranja.

Iako je Miami u padu, sinoć je poražen i Milwaukee pa poredak prve četvorke, barem za sad, ostaje isti, osim što je Philly skočio na vrh. Naime, jučer su Bucski gostovali u Tennenseeju kod Grizzliesa koji su ih sportskim žargonom rečeno “pojeli” sa rezultatom 127:102. Memphis tako ostaje drugi i prijeti konkurenciji. Sinoć su igrali bez svog ponajboljeg igrača Ja Moranta i bez problema upisali pobjedu, ne ispuštavši vodstvo. Najbolji u njihovim redovima je bio Morton koji je sinoć ubacio 24 poena, dok je za Buckse bio očekivano najraspoloženiji Giannis Antetokounmpo s 30 postignutih poena i 11 skokova što je dovoljno za double-double učinak.

Za kraj spomenimo još kako je još jednu sjajnu večer na parketu imao Nikola Jokić. Prošlosezonski MVP sinoć je odigrao još jednu partiju za pamćenje i to uz Alekseja Pokuševskog iz Novog Sada. Dvojac je odradio sjajno nadmetanje ali Jokić je taj koji je na kraju slavio uz rezultat 113:107.

Pokuševski je protiv Denvera nom pokazao da je spreman za ozbiljne uloge u Oklahomi. Na parketu je proveo 35 minuta. Imao je 17 poena, pet skokova i asistencija. Ipak, sav fokus je na Nikoli Jokiću. On je i noćas predvodio svoj Denver do slavlja sa 35 postignutih poena, 12 skokova i 8 asistencija. Malo mi je falilo da upiše još jedan triple-double.

Zaključno, ništa još nije gotovo. Na istoku je 76ersi su sada prvi, prate ih Miami, Boston i Milwaukke. U borbi za šesto, posljednje mjesto koje vodi u playoff sudjeluju Toronto i Clevaland. Što se tiče play-ina, Atlanta je deseta i teško da će ih Knicksi stići. Irvingovi Netsi će gotovo sigurno u play-in prije pravog doigravanja.

Na zapadu pak potpuna dominacija Phoenixa. Memphis je drugi, GSW treći, a tu su i Jazzeri iz Salt Lake Cityja našeg Bojana Bogdanovića. Denver i Minnesota zauzimaju šesto odnosno sedmo mjesto, dok je borba za desetu posljednju poziciju za play-in otvorena izmešu New Orleansa i Spursa.

Playoff počinje 16.travnja.


 

 


Tagovi

NBAMemphis GrizzliesMinnesota TimberwolvesBoston CelticsMiami Heat

Ostale Vijesti