Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Studenti svladali Cibonu, raspoloženi Drežnjak i Vildoza nisu uspjeli uhvatiti zaostatak

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.10.21. | 19:40

Cibona je u završnici utakmice stigla na -4, ali nije uspjela dohvatiti produžetke.

Nakon što je Studenski centar Derby nadvisio Zadar i Split, momčad iz Podgorice stigla je i do svoje treće pobjede u ovosezonskoj ABA ligi, svladavši Cibonu na domaćem terenu s 93:87. Ovom pobjedom Studenti su se izjednačili s Cibosima koji su nakon uvodne tri pobjede zabilježili drugi uzastopni poraz.

Izuzev prve četvrtine, Studentski centar je cijelu utakmicu držao čvrstu prednost koju mlada momčad Cibone, unatoč velikoj borbi u zadnjoj četvrtini i 30 postignutih poena, nije uspjela nadoknaditi.

Domaćine je do pobjede vodio fantastični Kyle Vinales, koji je u prošlom kolu Splitu zabio 37, a Ciboni sada 32 uz 5 asistencija. Cibonu je predvodio sjajni Mateo Drežnjak koji je zabio 26, uz ukupni šut od 70 posto (trice 5/6), a učinku je pridodao i četiri asistencije. Dobar je bio Amar Gegić koji je zabio 16 uz osam skokova i četiri asista, a Jose Vildoza je proradio tek u zadnjoj četvrtini i na kraju stigao do 13 poena i sedam asistencija.

Cibona je dobro otvorila utakmicu tricom Matea Drežnjaka i poentiranjem Amara Gegića. Zagrepčani su držali prednost do 5. minute prve četvrtine, kada domaćini preuzimaju vodstvo koje nisu ispustili do kraja utakmice. Do kraja prve četvrtine Studentski centar Derby napravio je prednost od sedam razlike, a na poluvrijeme se otišlo s +10 domaće momčadi (47:37).

U jednom trenutku treće četvrtine crnogorska ekipa bila je na +18 i Cibonašima nikako nije dozvoljavala da se primaknuo na manje od 10 poena razlike i zakompliciraju utakmicu sve do same završnice kada su Drežnjak i Nathan Reuvers vezali dvije trice, a onda je i Danko Branković zabio za -8. Jose Vildoza je minutu prije kraja pogodio tricu i doveo Cibose na samo pet razlike. Vildoza je potom promašio šut za tri poena koji bi Cibonu potpuno vratio u utakmicu. Nikola Pavličević zabio je za 91:85, a onda je Vildoza poentirao za -4. Vinales je potom zabio oba slobodna bacanja i donio svojoj momčadi pobjedu 93:87.

Pred Cibonom je hrvatski derbi protiv Splita koji se igra 31. studenog na Gripama.



Tagovi

CibonaStudentski CentarABA ligaMateo Drežnjak

Ostale Vijesti