Lon Horwedel-USA TODAY Sports
Lon Horwedel-USA TODAY Sports

Što trejd Hachimure znači za Bogdanovića i njegov potencijalni odlazak u Lakerse?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 24.01.23. | 12:30

Prijelazni rok u NBA ligi traje do 9. veljače, što je dovoljno vremena da se Bojana preseli na novu adresu.

Kada je sportskim eterom prostrujila vijest da su LA Lakersi dogovorili trejd, prva pomisao je bila da je Bojan Bogdanović počeo pakirati kofere i da ćemo ga uskoro pratiti pod blještavim svjetlima losanđeleških reflektora. Antiklimaks su, međutim, ubrzo donijeli Adrian Wojnarowski i Shams Charania, otkrivši da se u glamurnu sredinu seli Rui Hachimura.

Nakon višemjesečnog iščekivanja hoće li se slavna franšiza odlučiti na kakvu razmjenu, GM Rob Pelinka je oportunistički odradio razmjenu u kojoj je prema Washingtonu poslao veterana Kendricka Nunna i dva picka druge runde, a u zamjenu dobio devet pick drafta 2019. godine i čovjeka koji Lakersima donosi pojačanje na krilnim pozicijama.

Hachimura, čija je majka iz Japana, a otac iz Benina, igra svoju četvrtu sezonu u NBA ligi i u karijeri je na prosjeku od 13 poena, 5,1 skoka i 1,4 asista po utakmici. Trice gađa s 35,6 posto uspješnosti, uz skroman volumen od 2,5 pokušaja po utakmici. Lani je pogađao s 44,7 posto (2,9 pokušaja po susretu), dok se ove sezone s 33,7 posto ipak vratio u očekivane gabarite.

Hachimura Lakersima donosi atletičnost, ali prije svega potencijal za budućnost. Na ljeto mu ističe rookie ugovor, a Lakersi imaju namjeru potpisati ga na dulje vrijeme. I dobili su ga poprilično jeftino, a pritom su zadržali svoje najvrjednije trejd chipove. Patrick Beverley, Russell Westbrook i Lonnie Walker Četvrti, uz dva picka prva runde (2027. i 2029.) i dalje drže vrijednost, ali i daju Lakersima mogućnost izjednačavanja plaća u potencijalnoj razmjeni.

 Cary Edmondson-USA TODAY Sports Cary Edmondson-USA TODAY Sports

Pa iako su se pojačali krilnim igračem, to ne znači da su odustali od Bogdanovića. U razmatranju je još jedno pojačanje za poziciju krila, a tu prednjači upravo najbolji hrvatski košarkaš. Bojana se i dalje u košarkaškim krugovima povezuje s Lakersima, a problem je i dalje visoki „odštetni“ zahtjev Detroita za njegove usluge. Pistonsi neće niti sjesti za stol s „udvaračima“ ako se ne ponudi pick prve runde, a čega se Lakersi, logično, teško odriču.

No cijena Detroita ne treba čuditi. Bojan je sinoć utrpao Milwaukeeju, ponajboljoj obrambenoj momčadi lige, 33 poena (trice 6/7) za 28 minuta provedenih na parketu, a sada je 20 ili više poena zabio na deset uzastopnih utakmica. Trenutno igra sezonu karijere, na prosjeku je od 21,5 poena, a trice pogađa s 42,3 posto. I zato je jedan od igrača koje će u svoje redove htjeti dovesti brojni klubovi s velikim ambicijama u doigravanju. Ne samo Lakersi...

Dallas, Milwaukee, New Orleans i Cleveland su se na ovaj ili onaj način u nekom trenutku povezivali s Bojanom. Mavericksi žele Luki Dončiću dodati još jednog pouzdanog šutera, Bucksi se žele pojačati na krilu, osobito ako se nastave muke Khrisa Middletona s ozljedama. Pelicansi i Cavaliersi pak žele napraviti veliku buku u doigravanju i dobro bi im došla Bogdanovićevi poeni.

Interesa, dakle, ne nedostaje. Prijelazni rok u NBA ligi traje do 9. veljače, što je dovoljno vremena da se Bojana preseli na novu adresu. Većina poznavatelja prilika u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta se „kune“ da Bogdanović neće okončati sezonu u slabašnom Detroitu...



Tagovi

NBABojan BogdanovićDetroit PistonsLos Angeles LakersDallasLuka DončićMilwaukee BucksGiannis Antetokounmpo

Ostale Vijesti