Kiyoshi Mio-USA TODAY Sports
Kiyoshi Mio-USA TODAY Sports

Steph, jedan si od najvećih, ali pokloni se pred Kraljem! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 06.03.22. | 08:48

56 koševa zabio je LeBron James u pobjedi protiv GSW-a, dok je Towns razmontirao Portland s 36 poena i 15 skokova bez promašaja za dva poena.

Puno je onih koji o LeBronu neće pričati u superlativima. Zašto, ne znamo točan razlog, svaki put nas iznova to začudi, ali činjenica je da je njegov broj obožavatelja skoro pa izjednačen broju mrzitelja. Komparacije s MJ-om slušat ćemo sve dok bude i NBA lige, ali nema nikakve sumnje da je LeBron James jedan od najvećih ikada koji su igrali ovu igru. Iako nikad nije bio primarno strijelac, vjerojatno će karijeru završiti kao čovjek s najvećim brojem postignutih koševa. On je netko tko razigrava, tko skače, tko sve oko sebe čini boljima. U ove pozne igračke godine dojam je da se ponekad malo štedi u obrani, ali svi znaju da kad se zainati i odluči pokazati da nije običan čovjek kao i svi drugi, doslovno mu nitko ne može ništa.

Sinoć smo imali prilike uživati u šest utakmica u NBA ligi. Ne može se reći da je prvih pet bilo loše, dapače, gledali smo sjajnu košarku, ali ipak je sve to bila samo uvertira za ogled Los Angelse Lakersa i Golden State Warriorsa.


Jednog dana o Stephu Curry pričat će se kao o najvećem svih vremena. Već sad je usuglašeno mišljenje sportske javnosti da je playmaker GSW-a najbolji šuter svih vremena, s tim da on ima itekako izražene i neke druge kvalitete. No, šut je ono što ga razlikuje od drugih, kako i iz koje pozicije on može postići koš, ne može nitko.

Sinoć ga je isti služio dobro. Ukupno 13/22, a za tri poena 4/9. Dogurao je Chef do 30 poena, ali njegov Splash brat Klay Thompson nije bio istog raspoloženja. Ponajbolji bek šuter lige skupio je tek sedam poena, uz šut iz igre 3/13 (šut za tri 1/5) pa je tako Steph tražio pomoć u Pooleu (23 poena), Kumingi (18 poena) i Wigginsu (14 poena). Kerr je bio bez čak šestorice igrača, s tim da se izostanak Draymonda Greena najviše osjeti. I to ne samo u obrani…

Što se tiče Lakersa, Westbrook je skupio 20, a Anthony 14 poena. Obojica su bila dobra, naročito Melo koji je bio šuterski i skakački raspoložen (5/8 šut iz igre, 8 skokova), ali da nije bilo Kralja, ne bi bilo ni pobjede.

LeBron James odigrao je fenomenalnu utakmicu. Za nešto manje od 39 minuta provedenih na parketu – što je nevjerojatno za nekoga tko će sljedeće godine proslaviti 20 godina otkako je stigao u ligu – skupio je 56 poena, 10 skokova i 3 asistencije. Iz igre je šutirao 19/31, a za tri poena 6/11 (bolji postotak od Curryja), a imao je nekoliko sekvenci na utakmici gdje bi mnoge ostavio bez daha.

„Mislim da sam dobro odigrao večeras i u obrani i u napadu, uspio sam u nekoliko stvari danas koje su nam pomogle da dođemo do pobjede“, kratko je rekao King James, da bi se nakon njega javio Melo:

„Bio je fenomenalan! Stavio nas je na leđa i nosio nas“, rekao je njegov kolega iz klase 2003.


Lakersi su u posljednju četvrtinu ušli s -3, da bi na kraju slavili s +8. Konačan rezultat bio je 124:116 za domaćina, a Lakersima je ovo bila 28. pobjeda u sezoni.

Od ostalih utakmica izdvojimo sjajnu partiju KAT-a protiv Portlanda. Njegovi Timberwolvesi su slavili rezultatom 135:121, a Towns je skupio 36 poena, 15 skokova, 5 asistencija i 3 blokade uz šut za dva poena 13/13. Da nije bilo četiri pokušaja za tri, od kojih ni jedan nije bio uspješan, bila bi to savršena večer za jednog od pet najboljih centara NBA lige. Naglasimo kako je sjajnu utakmicu za goste odigrao Simons koji je postigao 38 poena uz čak devt zabijenih trica iz 17 pokušaja, ali su izostanci Lillarda, Inglesa, Littlea, Harta i Nurkića jednostavno bili preveliki udarac po Trail Blazerse.

NBA, 6. ožujka

Dallas – Sacramento 114:113

Charlotte – SA Spurs 123:117

Memphis – Orlando 124:96

Miami – Philadelphia 99:82

Minnesota – Portland 135:121

LA Lakers – Golden State 124:116


Tagovi

Stephen CurryLeBron JamesGolden State WarriorsLos Angeles LakersNBA

Ostale Vijesti