D. Ross Cameron/USA TODAY Sports
D. Ross Cameron/USA TODAY Sports

Steph i Klay su posljednji put ovako 'raspoloženi' bili u finalu 2019. godine, Embiid centralna figura u klasiku (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 28.01.22. | 08:57

Svega dvije utakmice večeras, ali možete se sami uvjeriti - dobre košarke nije nedostajalo!

Ljubitelji NBA košarke sinoć su mogli uživati u tek dvije utakmice. Prvo je rasporedu bio pravi klasik, ogled između 76ersa i Lakersa, a domaćin je na kraju u svojem Wells Fargo Centru slavio rezultatom 105:87. Kod gostiju je briljirao 'povratnik' Anthony Davis, ali ni njegovih 31 poen, 12 skokova, 1 asistencija, 2 ukradene lopte i 4 blokade nisu bile dovoljne da bi se iznenadilo domaćina. Nije bio problem taj što ostali suigrači nisu bili na razini, već što nije bilo LeBrona Jamesa koji je jedan od četvorice igrača LA Lakersa koji danas nisu bili na raspolaganju Franku Vogelu.

Domaćin je već nakon prve četvrtine imao dvoznamenkastu prednost, ali su na predah otišli s +6. Treća četvrtina pokazala se odlučujućom, napad Phile je proradio, a uoči ulaska u posljednjih 12 minuta domaćin je otišao na 20 razlike. Mirno su utakmicu priveli kraju, slavili s velikih +18, a izgleda da je ključna bila bolja distribucija lopte budući da su 76ersi skupili 30 asistencija, a Lakersi čak 11 manje. Osim toga, šut za tri poena kod domaćina je bio na dobrih 37.1%, dok su gosti bili očajni u toj kategoriji te su šutirali tek 20.7%.

Kad je riječ o najboljim pojedincima susreta, valja pohvaliti Joela Embiida koji je imao 26 poena, 9 skokova i 7 asistencija te Tyresea Maxeyja koji je osim 14 poena skupio i 10 asistencija. U nedostatku Bena Simmonsa, ove sezone je Kamerunac Batman, a Tobias Harris Robin, a on je danas doprinio s 23 poena, 5 skokova 4 asistencije. Zanimljivo, Embiid je bio centralna figura ovog ogleda, ali on nije bio zadovoljan svojom izvedbom…


„Nisam danas bio naročito dobar, sreća da su me suigrači 'izvukli'“, kratko je rekao Embiid, da bi u njegovu obranu stao trener Doc Rivers koji je kratko poručio:

„On radi puno za nas na terenu, ali i van njega.“

Druga utakmica dana bila je ona između GSW-a i Minnesote Timberwolvesa u kojoj su Steph, Klay i ostatak društva slavili rezultatom 124:115.

Iako su dvije glavne zvijezde Vukova, Karl-Anthony Towns i Anthony Edwards večeras bili jako dobri (kombinirano 58 poena, 18 skokova i 12 asistencija), ali ni to im nije bilo dovoljno protiv Splash brothersa.

Steph je imao 29 poena uz 8 skokova i 6 asistencija, dok je Klay utakmicu završio s 23 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Steve Kerr je u ovom susretu koristio gotovo sve prijavljene igrače, tek Moses Moody nije ušao s klupe, a izostanak nekih važnih igrača kao što su Iguodala, Green i Wiseman nije se osjetio.

Inače, prvi put od finala 2019. godine Splash Brothersi imali su svaki po 20 poena na utakmici. Naravno, Steph nije krio oduševljenje što mu se vratio njegov 'brat'.

„S Klayom je lako igrati jer je on nevjerojatan strijelac i nevjerojatan šuter koji na sebe preuzima veliku pozornost obrane. Nekad je najteže igrati najjednostavnije jer u svakom posjedu pokušavamo napraviti nešto specijalno. To te ponekad dovede u probleme, a mi imamo takvu sklonost.“

Po mnogima, Steph i Klay su najbolji šuterski duo svih vremena, a s tim se slaže i novi All-Star Andrew Wiggins.

„Stvarno su posebni. NBA nikad nije imala šutere kao što su njih dvoje“, kratak i jasan bio je Wiggins.

NBA, 28.siječnja

Philadelphia 76ers – LA Lakers 105:87

GSW – Minnesota 124:115


Tagovi

NBAGolden State WarriorsPhiladelphia 76ersJoel EmbiidTobias HarrisSteve KerrAndrew WigginsStephen Curry

Ostale Vijesti