Bruce Kluckhohn-USA
Bruce Kluckhohn-USA

Sretna Nova godina, Bojane: Bogdanović praktički sam riješio Timberwolvese i preskočio Tonija Kukoča!

Vrijeme Čitanja: 5min | ned. 01.01.23. | 07:51

U pobjedama Dallasa i Clevelanda presudilo je pola koša, Dončić je opet bio spektakularan, a Babo je od danas najefikasniji hrvatski košarkaš u povijesti NBA lige.

Bojan Bogdanović nije tip čovjeka koji će svaki drugi dan objaviti nešto na društvenim mrežama, ali kad će se odlučiti sa svojim prijateljima i obožavateljima podijeliti neku fotografiju, obavezan hešteg bit će i onaj #sretnanovagodina. I dalje smo bez odgovora zašto to radi već godinama, ali izgleda da postoji neka tajna veza Bojana i prvog dana nove godine budući da je najbolji hrvatski košarkaš sinoć, u pobjedi svojih Pistonsa protiv Timberwolvesa 116:104, zabio čak 28 poena te je vodio svoju momčad ka tome da domaćinu servira njihov šesti uzastopni poraz.

“Imali smo dobru energiju tijekom cijele utakmice, ali pogotovo u trećoj četvrtini i pogotovo od naše ‘druge’ momčadi. Kad igramo ovako dobru obranu, onda i napad sam po sebi mora biti bolji”, rekao je po završetku utakmice Bojan Bogdanović.

Toni Kukoč je dugi niz godina bio najefikasniji hrvatski košarkaš koji je igrao u NBA-u. Igrajući za četiri različite momčadi, Kukoč je dogurao do 9810 postignutih poena u najboljoj košarkaškoj ligi svijeta, a Bojan Bogdanović ga je danas prestigao!

U utakmicu je ušao s 9807 poena u 640 utakmica (Kukoč ih je skupio 846), da bi onda sjajnom predstavom još jednom pokazao kako je Detroit napravio fenomenalan posao kad ga je ljetos doveo u sklopu trejda.

Za manje od 32 minute, Bojan je skupio 28 poena uz šut iz igre 10/14, dok je iza linije za tri poena bio na sjajnih 75 posto točnosti (3/4). S linije slobodnih bacanja gađao je 5/5, valja pohvaliti njegovih 6 skokova (2 ofenzivna), 5 asistencija i 1 ukradenu loptu, a u cijelom ogledu skupio je svega jedan prekršaj i dvije izgubljene lopte.

Bojan Bogdanović je, baš kao da je sudbina tako htjela, na Novu godinu postao novi hrvatski rekorder po broju ubačaja u NBA ligi. Njegova je karijera kontinuirano rasla, kad je došao u SAD nije prestao naporno raditi na sebi i na svojoj igri te je Babo iz Pistonsa za nekoliko stepenica bolji igrač od onog Babe iz 2014. godine koji na sebi nosi dres Brooklyn Netsa.

Sretna ti nova godina Bojane, hrvatski rekorderu i kapetanu.

Spomenimo kako smo i u drugim utakmicama mogli vidjeti zanimljve rezultate, u nekima su završnice bile posebno infarktne, ali ono što već postaje standard je da će Luka Dončić pronaći način kako će nas svakog dana iznova oduševiti. Dallas je svladao SA Spurse rezultatom 126:125, a Luka je u AT&T Centru brojao do 51, s tim da je skupio još i 6 skokova, 9 asistencija i 4 ukradene lopte.

“Ma tip je nevjerojatan, ne znam što se drugo može reći”, poslije utakmice je konstatirao Christian Wood koji je za Mavse skupio 25 poena i 7 skokova, ali njegovo čuđenje tome koliko je njegov suigrač fenomenalan nije se moglo zaustaviti na prvoj rečenici.

“Sedam godina sam u ligi, nikada nisam ni izbliza vidio da netko radi ono što radi on. Ponekad djeluje kao da je na nekoj misiji, zadnje vrijeme ga stvarno ide i igra kao pravi MVP. Nepotrebno je isticati da je definitivno jedan od najboljih igrača lige”, dodao je centar Dallasa.

“Nikad nije lako ovdje slaviti, ali Luka je opet bio nevjerojatan. Izvukao nas je iz toliko situacija, a na kraju se pokazalo da nas je opet spasio kad je promašio slobodna bacanja”, riječi su Jasona Kidda. Zanimljivo, poslije utakmice su ‘svoj trenutak’ imali Luka Dončić i Gregg Popovich, a ponajbolji trener svih vremena Luki je rekao da bi mu trebalo biti zabranjeno zabijati više od 50 po utakmici.

“Treneru, znate da ja samo želim pobijediti”, kratko je, uz osmjeh, poručio Dončić Popovichu. Iako je Pop poznat po tome što nekad voli dati malo neuobičajene izjave za medije, kad je riječ o Luki, onda nema šale. A sigurno mu nije bilo ni do smijanja kad uzmete u obzir da je njegova momčad izgubila zbog svega pola koša.

“Vidite, mi smo igrali dobro protiv njega, ekipno, ali i individualno. Ali, što ćete, on je fenomenalan igrač… Dugo nisam vidio takav IQ. Gledajte, naravno da bih radije da smo slavili, ali ja sam jako ponosan na moje igrače danas koji nisu odustajali ni nakon 17 poena minusa”, rekao je Popovich.

U okršaju Memphisa i NO Pelicansa je na kraju do pobjede stigao Ja Morant koji je protiv Ziona imao 32 poena, 3 skoka i 8 asistencija, dok je krilni centar Nole ostao na 20 poena i 9 skokova. Grizzliesi su na kraju slavili rezultatom 116:101, a zanimljivu utakmicu odigrao je i Steven Adams koji je skupio 10 poena, 21 skok i 3 asistencije.

NBA, 1. siječnja

Indiana - LA Clippers 131:130

Charlotte – Brooklyn 106:123

Chicago – Cleveland 102:103

Houston – NY Knicks 88:108

SA Spurs – Dallas 125:126

Minnesota – Detroit 104: 116

OKC – Philadelphia 96:115

Utah Jazz – Miami 123:126


Tagovi

Bojan BogdanovićToni KukočLuka DončićNBADetroit PistonsDetroit

Ostale Vijesti