Srbi se žale na suđenje: Suci nam nisu dali šansu da se borimo za zlato

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.09.17. | 09:34

Puno je gorčine u srpskim redovima nakon poraza u finalu…

U sjajnom finalu Eurobasketa reprezentacija Slovenije pobijedila je Srbiju 93:85 i u prvom finalu odmah uzela prvo zlato, dok Srbi s druge strane žale za propuštenom prilikom. I komentiraju suđenje, a najglasniji bili su izbornik Aleksandar Đorđević i kapetan Milan Mačvan.  

Pogledat ćemo snimku utakmice. Mi smo poslije utakmice s Rusijom već napravili zapisnik, bilo je čak 18 spornih situacija! Bilo je situacija, ako se svira Bobanu Marjanoviću nešto, zašto se ne svira i Gašperu Vidmaru ispred naše klupe? Potpuno ista situacija! I to ćete vidjeti na snimci“, rekao je Đorđević nakon utakmice.

To je ono što sam ja rekao igračima u svlačionici. Rekao sam im: 'Svaka vam čast, momci, ali niste dobili jednaku šansu u borbi medalju'. Trojica suca su bila na parketu, veliki faul u napadu na Lučiću nije kažnjen kako treba. Zaslužili smo jednaku šansu da se borimo za zlato, nismo je dobili u posljednjim minutama“, dodao je.

U sličnom tonu bile su i izjave Mačvana nakon utakmice.

Drugi put nam se događa da poslije 2010. u Istanbulu imamo isti tretman. Nemoguće je da se sviraju četiri faula na trici, dvije tehničke, od toga čist faul u napadu na Vasi Miciću koji je sviran kao tehnička. Da Slovenci prekidajuu kontru, Lučić je sam u kontri, a to nije tehnička. Jako mi je žao što smo imali takav tretman, jer smo dali sve od sebe, nismo to zaslužili kao najbolja evropska reprezentacija u ovom trenutku. Kažem najbolja jer su ovi momci izgarali počevši od Svjetskog prvenstva u Špaanjolskoj, gdje smo osvojili srebro, bili četvrti na Olimpijadi, a sada ponovo drugi“, rekao je Mačvan.

Utakmicu su sudili Cristiano Maranho (Brazil), Antonio Conde (Španjolska), Tolga Sahin (Italija).

(Foto: Action Images) 


Tagovi

Aleksandar ĐorđevićEurobasket 2017MIlan Mačvan

Ostale Vijesti