Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Split nastavio niz pobjeda protiv slabog Zaboka

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 29.10.21. | 20:21

Žuti su i dalje vodeća momčad HT Premijer lige

Nova pobjeda Splita u HT Premijer ligi, na Gripama su Žuti pobijedili Zabok s 81:68 u utakmici čiji se pobjednik mogao naslutiti prije njenog početka. Žuti su u ovom trenutku bolja momčad od Zaboka i to su pokazali, premda nisu odigrali utakmicu za pamćenje. Naročito u prvom poluvremenu u kojem su jedni i drugi dosta griješili, ali obrana Splita je bila na razini kakvu Zabočani ne mogu pratiti.

Nakon plus 10 nakon dvije četvrtine (38:28) u trećoj su dionici domaći pojačali ritam i došli do uvjerljive prednosti koja je nekoliko puta iznosila više od 20 koševa razlike.

U posljednjoj dionici gosti su ipak malo ublažili poraz, razigrao se Bruno Levanić Kutni koji je postigao 16 od svojih 18 koševa u zadnjih 10 minuta. Bio je najbolji strijelac utakmice, najviše su mu se približili domaći Toni Perković s 16 i Tre Mclean s 15 koševa.

Nakon osam kola Žuti su i dalje vodeća momčad lige s sedam pobjeda i jednim porazom dok je Zabok ostao na dvije pobjede uz šest poraza.

Možda najvažnije,stigao je Srđan Subotić odmoriti igrače za nedjelju kada na Gripe u sklopu ABA lige stiže veliki rival Cibona.

Premijer liga, 8.kolo

Petak, 29.10

Split - Zabok 81:68

Zadar Alkar 92:90

Subota 30.10

Cedevita - Gorica

Škrljevo - Sonik



Tagovi

KK SplitKK Zabok

Ostale Vijesti