Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Splićani deklasirali Cedevitu, Zadar lagano protiv Zaboka

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 13.04.22. | 22:32

Žuti su sve riješili već nakon tri minute igre

Iako je trebao biti derbi šestog kola Lige za prvaka, ogled između Cedevite Junior i Splita lišen je rezultatske neizvjesnosti već nakon tri minute igre. Tada je, naime, Lovre Runjić stavio tricu kojom su Splićani stigli na 12:0 i tu prednost igrači Damira Mulaomerovića više nisu mogli uhvatiti do kraja utakmice u Dvojci Doma sportova.

Baš ništa nisu mogli obraniti domaći igrači, kao što ni na drugoj strani nisu mogli zabiti. Do kraja prve četvrtine veće je bilo 30:12 za Žute. U drugoj dionici su Splićani nastavili igrati jednakim tempom, i na veliki odmor su gosti otišli s komotnih 54:33. Zatim su u drugom dijelu Splićani preko Shortera i koš faula Baje stigli od 59:33 i Cedeviti je u tim trenucima prijetio potpuni raspad. Na ulasku u zadnju četvrtinu razlika je iznosila 21 poen (66:45), a na koncu je na semaforu stajalo 86:64 za gostujući sastav.

Cedevita je u ovom susretu imala velike probleme u skoku, Mulini igrači su uhvatili ukupno 29 skokova u usporedbi s 42 Splita. Splićani su bili bolji i u asistencijama (23 u odnosu na 71), kao i šuterski. Split je trice gađao s 45 posto uspješnosti, a i iz igre 50 posto. Junioi su pak za tri poena šutirali 33 posto, a iz igre 40 posto.

Splićane je predvodio Toni Perković s 15 poena, Sani Čampara je dodao 14, a Karlo Žganec 12. Kod Cedevite je najviše zabio Rok Radović (14 poena).

Ovaj poraz znači da je Cedevita izgubila i šestu utakmicu zaredom, a novu priliku za izvlačenje iz bunara ima protiv Zaboka u idućem kolu.

Zadar je pak bio uvjerljiv na gostovanju kod Zaboka slaviviši sa 105-87. Gosti su već nakon prve četvrtine imali 11 koševa viška (32:21), a do kraja susreta samo su povećali prednost.

Šestorica igrača Zadra upisala su dvoznamenkasti broj koševa, najviše Dominik Mavra, 22 koša i 10 asistencija, dok je Pavle Marčinković zabio 16 koševa. Kod Zaboka najefikasniji su bili Lukša Buljević sa 24 i Lovro Buljević sa 20 koševa.

(Germanijak, Hina)



Tagovi

Premijer liga košarkašaKK SplitKK Cedevita JuniorKK ZadarKK Zabok

Ostale Vijesti