Španjolci žestoko oslabljeni na Svjetskom prvenstvu u Kini

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.07.19. | 13:26

Izbornik Španjolske objavio širi popis za Kinu.

Reprezentacija Španjolske će na Svjetskom prvenstvu u Kini biti dosta oslabljena. Izbornik Sergio Scariolo objavio je spisak 16 putnika na prvenstvo na kojem nema tri velike zvijezde – Nikole Mirotića, Sergea Ibake i Sergia Rodrigueza.

Španjolci su u zadnjih dvadesetak godina bili favoriti za zlatnu medalju na svim natjecanjima, no bez spomenute trojice i Pau Gasola, ovaj put izgledi im drastično padaju.

Na Scariolovom popisu su se našli : Pablo Aguilar, Javier Beiran, Victor Claver, Quino Colom, Llimane Diop, Jaime Fernandez, Rudi Fernandez, Willy i Juancho Hernangomez, Mark Gasol, Sergio Llull, Xavi Rabaseda, Ricky Rubio, Joan Sastre i Pierre Oriola. Do odlaska u Kinu sa ovog popisa će otpasti još tri imena.

No, bez obzira što je ovo jedno od najslabijih sastava Furije zadnjih 20 godina i tako oslabljeni su i dalje u ulozi favorita za medalje.

Od spomenute trojice igrača, za sad se oglasio jedino Sergio Rodriguez:

„To je bila teška i komplicirana odluka, jer za mene je igranje u nacionalnom timu tokom svih ovih 15 godina bilo prioritet. Moram biti iskren ovog puta, ne mislim da sam u poziciji pomoći reprezentaciji“, napisao je 33-godišnji bek u svom priopćenju te je dodao da mu je potreban odmor poslije teške klupske sezone, kao i da želi provesti ljeto u krugu obitelji.

Španjolci su se do posljednjeg trenutka nadali da će ugovori s Mirotićem uroditi plodom te da će novo pojačanje Barcelone prihvatiti poziv, no izbornik Scariolo ih je na današnjoj konferenciji za medije dodatno razoočarao.

U Kini su Španjolci smješteni u grupu C, zajedno s Iranom, Portorikom i Tunisom.

(foto: feb.es)

 

 


Tagovi

Nikola MirotićSergio RodriguezSerge Ibaka

Ostale Vijesti