Šok za Netse, Irving zbog ozljede završio sezonu

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 21.02.20. | 11:09

Još jedan udarac ambicijama Brooklyna.

Sezona Brooklyn Netsa u dosadašnjem je tijeku bila sasvim zadovoljavajuća. Znalo se da će najveća zvijezda momčadi – Kevin Durant – zbog teške ozljede Ahilove tetive biti van pogona do nove sezone, a uz njega je i konstantne probleme s ozljedama imao i Kyrie Irving.

Sjajni playmaker odigrao je tek 20 utakmica ove sezone, a bilježio je 27.4 poena, 6.4 asista te 5.2 skoka. No, on je svoje odigrao za ovu sezonu te će zbog operacije ramena već u veljači završiti sezonu, objavili su Netsi. Zaključak je to detaljnih liječničkih pregleda, koji su pokazali da je za Irvinga dugoročno bolje da probleme odstrani kirurškim zahvatom.

„Gledajmo širu sliku. Ne gledamo ga u naredna dva, tri mjeseca, već u naredne dvije, tri godine. Naravno da je Kyrie uznemiren zbog ovoga, ali mi ga podržavamo. Najvažnije nam je zdravlje naših igrača“, izjavio je generalni menadžer Netsa Sean Marks.

Irving je prethodno problem pokušao „ignorirati“ uzimanjem blokada, ali nije pomoglo. „Imate izbor uzimati blokade koje štete vašem zdravlju i mišićima ili otići na artroskopiju ramena“, rekao je bivši play Clevelanda i Bostona nakon utakmice protiv Washingtona odigrane 4. siječnja, za koju se pokazalo da mu je posljednja ove sezone.

Tako će Netsi, koji trenutno drže 7. mjesto Istoka, sezonu okončati bez dvije najveće zvijezde, no ako se oni spreme za narednu sezonu, nikoga neće iznenaditi ako će voditi glavnu riječ u konferenciji.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Kyrie IrvingNBA

Ostale Vijesti