Mike Stone/REUTERS
Mike Stone/REUTERS

Službeno: Linsanity ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.12.21. | 09:15

Ne pamti se da je netko toliko zaludio NBA ligu i navijače NY Knicksa kao on.

Nakon devet godina provedenih u NBA ligi, Jeremy Lin po treći put u svojoj karijeri odlazi u Kinu. 33-godišnji playmaker vratio se u Beijing Duckse iz kojih je ove godine stigao u razvojnu momčad Golden State Warriorsa, Santa Cruz, ali nakon što se nije uspio izboriti za mjesto u momčadi odlučio se vratiti u zemlju svojih predaka gdje će – nagađa se – i okončati svoju profesionalnu karijeru.

Jeremy Lin netko je čija će karijera biti obilježena po fenomenu Linsanity koji je zaludio New York u sezoni 11/12. kad je praktički niotkud završio u petorci Knicksa s kojima je upisao niz od sedam pobjeda, a to se ispostavilo ključnim u borbi za mjestom koje vodi u playoff. Lin je pucao od samopouzdanja, pamti se njegova fenomenalna izvedba protiv LA Lakersa kojima je zabio 38 poena u pobjedi svoje momčadi 92:85 kad na parketu nije bilo Carmela Anthonyja, ali kasnijih godina ipak nije uspio nastaviti s igrama kakve je pružao u MSG-u.

Igrao je za Houston, Lakerse, Charlotte, Brooklyn i Atlantu, a posljednji klub u NBA ligi bio mu je Toronto s kojim je osvojio naslov prvaka 2019. godine. Te sezone odigrao je tek 23 utakmice, u prosjeku je imao 7 poena, 2.6 skokova i 2.2 asistencija po utakmici, ali mu Raptorsi nisu ponudili produljenje suradnje pa je onda otišao u Beijing Duckse.

Sad je po drugi put u karijeri postao 'Patak':

„Napokon sam se vratio. Osjećam se da sam doma kad igram košarku u Kini. Radujem se drugom i trećem dijelu ove sezone“, rekao je Lin za Xinhua News Agency.

Beijing Ducksi su u ovom trenutku na skromnom devetom mjestu u domaćem prvenstvu s omjerom od osam pobjeda i pet poraza. Podsjetimo, kad je posljednji put bio član Ducksa, Lin je u prosjeku imao 22.3 poena, 5.7 skokova i 5.6 asistencija po utakmici te je svoju momčad držao do samog kraja sezone u borbi za naslovom prvaka.



Tagovi

Jeremy LinNew York Knicks

Ostale Vijesti