USA TODAY Sports
USA TODAY Sports

Službeno: Knicksi vratili bivšeg MVP-a lige

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.02.21. | 19:44

Povratak u najslavniju dvoranu svijeta.

Derrick Rose se vratio u Madison Squere Garden.

New York Knicksi su za za nekadašnjeg MVP-a lige Detrot Pistonsima dali Dennisa Smith jr te izbore na draftu.

Rose je bio predodređen da postane novi nositelj franšize Bullsa koji nakon odlaska Michaela Jordana i ostatka društva nikako nisu uspjeli postići ozbiljnije rezultate u playoffu. 2008. godine Bikovi su imali prvi pick na draftu, a vjerujemo kako je to jedan od najlakše odrađenih izbora u povijesti lige… Iako se te godine u prvih 10 našlo mjesta za igračine kao što su Russell Westbrook, Kevin Love i Brook Lopez, Rose je bio prvi i to miljama daleko od svih. Jednostavno, nema momčadi koja ga te godine ne bi uzela kao prvi izbor drafta jer je jednostavno bio predobar u odnosu na ostatak društva.

Rose je odmah pokazao koliko vrijedi osvojivši nagradu za ROY, da bi odmah sljedeće godine stigao do MVP titule što ga i dan danas čini najmlađim najkorisnijim igračem u povijesti NBA lige.

Ipak, ozljede su ga zaustavile da postigne sve za što je bio predodređen pa su ga Bullsi trejdalu u ljeto 2016. godine. Rose te vijesti nije prihvatio dobro, a posebno je zanimljivo da je vijesti o trejdu dobio dok je bio u svojoj kući i dok su TV ekipe snimale reportažu o njemu, njegovom povratku, nadolazećoj sezoni u Bullsima itd.

Sljedeću sezonu je proveo baš u Madison Squere Gardenu gdje je imao solidne brojke od 18 koševa, 4,4 asistencije i 3,8 uhvaćenih lopti po susretu, no nakon toga je uslijedilo lutanje u Cleveland, Minnesotu i Detroit, da bi se sad vratio u najslavniju dvoranu svijeta.


 


Tagovi

Derrick RoseMadison Square Garden

Ostale Vijesti