Rick Osentoski/USA TODAY Sports
Rick Osentoski/USA TODAY Sports

Slijede borbe sa Žižićem: Hapoel doveo centra koji je 2016. godine bio 10. izbor NBA drafta

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 26.08.21. | 08:05

Na istom draftu je Bender bio četvrti izbor, dok su iza novog igrača izraelskog velikana ostali Domantas Sabonis, Pascal Siakam, Ante Žižić, Ivica Zubac…

24-godišnji centar rodom iz Sudana, Thon Maker, novi je igrač izraelskog Hapoel Jerusalema. Nekadašnji 10. izbor prve runde NBA drafta 2016. godine odlučio se na odlazak na europski continent nakon što u posljednjih pet sezona u najjačoj ligi svijeta nije uspio izboriti mjesto startera ili igrača u rotaciji te je posljednje vrijeme postao jedan od onih igrača koji se na parketu nalaze samo onda kad je susret već ‘gotov’.

Maker dolazi iz Waua u Suadnu, a posjeduje i australsku putovnicu. Zanimljivo, postoje teorije da je Maker ima ‘lažne papire’ te da je on zapravo četiri godine stariji nego što to mu to piše na putovnici i rodnom listu, ali to nikad nije potvrđeno.

213 centimetara visoki krilni centar/centar je prvo dvije i pol sezone bio član Bucksa, da bi onda u trejdu koji je uključivao tri momčadi završio u Pistonsima. Tamo se zadržao do kraja sezone 19/20. nakon čega su čelnici Pistonsa odlučili kako mu neće aktivirati novu godinu u ugovoru pa je postao slobodan igrač.

Priliku da pokaže što sve može dobio je u Clevelandu, ali budući da je odigrao tek osam utakmica za Cavse, oni su ga otpustili još početkom siječnja ove godine.

Maker je postao svjestan da će teško do nove prilike u najboljoj ligi svijeta pa je tako u svojoj sedmoj profesionalnoj sezoni karijeru nastavio graditi u Europi. Nekoliko klubova je bilo zainteresirano, a na kraju je izbor pao na Hapoel iz Jerusalema.

Riječ je o klubu za kojeg je svojevremeno igrao bivši All-Star Amar’e Stoudemire te najvećem rivalu Maccabije iz Tel Aviva za kojeg igraju Ante Žižić i Dragan Bender. Zanimljivo, sva trojica igrača su bili izbor prve runde NBA drafta 2016.godine.

Za Hapoel iz Jerusalema svojevremeno su igrali Jurica Golemac, Jacob Pullen i D.J. Strawberry, a posljednji naslov prvaka Izraela osvojili su u sezoni 16/17.



Tagovi

Thon MakerHapoel Jerusalem

Ostale Vijesti