Kyle Terada/USA TODAY Sports
Kyle Terada/USA TODAY Sports

Slabu večer Bogdanovića nadomjestio sjajni Gay, Curryjevih 40 uz devet trica, Zubac vrlo dobar (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | pet. 19.11.21. | 08:29

Hrvati sinoć nisu ostavili značajnijeg traga, Cavsi u zadnjoj četvrtini ubacili 8 poena, Heat do četvrte pobjede zaredom.

Sinoć je u NBA ligi na rasporedu bilo šest utakmica, a svakako je najzanimljivija bila ona u kojoj su snage trebali odmjeriti dva najbolja centra današnjice, Joel Embiid i Nikola Jokić. No, Embiida nije bilo u sastavu, službeno objašnjenje je radi bolesti, ali i bez njega su gosti slavili u Ball Areni u Denveru rezultatom 89:103. Jokića su tri asistencije dijelile od triple – double učinka, ali ni njegovih 30 poena, 10 skokova i 7 asistencija nije bilo dovoljno da domaćin uspije pobijediti Philu.

Na početku utakmice Denver je čak bio na +7, da bi onda već u drugoj četvrtini gosti otišli na +17. U konačnici se na poluvrijeme otišlo sa svega šest koševa prednosti gostiju, ali u nastavku domaćin nije uspio okrenuti vodu na svoj mlin pa su tako u konačnici zasluženo izgubili. U redovima Phile, za koju jučer nisu nastupili Embiid, Green, Henry, Riller i australski dvojac ThybulleSimmons je najbolji bio Maxey s 22 poena, 5 skokova i 4 asistencije, s tim da je praktički jednako dobar bio Curry s 20 poena, 6 skokova i 5 asistencija.

Pred nešto više od 18 tisuća ljudi u Vivint Smart Home Areni u Salt Lake Cityju je domaća Utah slavila protiv Toronta. Konačan rezultat bio je 119:103, a zanimljivo je da su dva najbolja strijelca na utakmici došla iz poraženih redova – Trent s 31 poenom, 2 skokova i 3 asistencije te VanVleet s 24 poena, 4 skoka i 4 asistencije.

Bojan Bogdanović je imao jednu lošu večer. Najbolji hrvatski košarkaš skupio je tek 7 poena, 4 skoka i 6 asistencija, a ubacio je tek jednu tricu iz pet pokušaja. Babo nije bio na visini zadatka, ali je zato odlično reagirao Rudy Gay koji je uskočio u glavnu ulogu kad je to bilo najpotrebnije i na kraju odigrao utakmicu u kojoj je za 18 minuta skupio 20 poena, 5 skokova i 2 asistencije uz šut iz za tri porena 5/6. Fantastičan debi prekaljenog Gaya za Utah!

Mitchel je također skupio 20 poena, ali je zato imao i 6 izgubljenih lopti, dok je sjajni Gobert opet upisao double – double učinak s 14 poena i 11 skokova.

Golden State Warriors = Steph Cury, a Steph Cury = najbolji šuter svih vremena. Neće se svi složiti s našom odlukom da ga tako predstavimo, ali kako nazvati nekoga tko u – realno jednoj od slabijih momčadi Warriorsa posljednjih godina – iz dana u dan vuče svoju momčad do novih pobjeda i to da uglavnom sve ide preko njegovih leđa.

U utakmici protiv Cavsa, koji u Rocket Mortgage FieldHouse dvorani u Ohiu su čak vjerovali da mogu doći do pobjede, su GSW u konačnici slavili rezultatom 89:104. Garland, Love i Wade su kod domaćina zaslužili prolaznu ocjenu, dok kod gostiju, osim fenomenalnog Stepha koji je u ovoj utakmici imao 40 poena uz šut za tri poena 9/16, 4 skoka, 6 asistencija i dvije ukradene lopte, treba pohvaliti i Draymonda Greena koji je odigrao još jednu 'svoju' utakmicu s 4 poena, 2 skoka, 14 asistencija, 1 ukradenom loptom i 1 blokadom.

Za kraj, spomenut ćemo i domaću pobjedu Grizzliesa protiv Clippersa rezultatom 120:108. Gotovo je pa bespotrebno isticati da je najbolji kod domaćina bio sjajni Ja Morant s 28 poena, 5 skokova i 5 asistencija, ali treba pohvaliti i Clarkea koji je izvrsno reagirao s klupe i jako dobre Brooksa i Jacksona.

Kod gostiju, s 23 poena je prvi strijelac bio George, dok je Ivica Zubac odradio jednu vrlo dobru utakmicu u kojoj je za 27 minuta upisao 13 koševa uz šut iz igre 5/8, 7 skokova, 2 asistencije i 1 blokadu.

NBA, 19. studenog

Cleveland – GSW 89:104

Miami – Washington 112:97

Memphis – LA Clippers 120:108

Minnesota – SA Spurs 115:90

Denver – Philadelphia 89:103

Utah – Toronto 119:103


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Bojan BogdanovićIvica ZubacStephen CurryRudy GayNBA

Ostale Vijesti