Wendell Cruz-USA TODAY Sports
Wendell Cruz-USA TODAY Sports

Skromna partija Zupca i sjajna suradnja Kawhija i Brodiea, Okoro presudio Netsima tricom 0.7 sekundi prije kraja

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 24.03.23. | 08:35

Šarić je za tri minute na parketu upisao jednu asistenciju.

Svi oni koji su ostali budni u noći s četvrtka na petak te su budnim okom gledali ono malo utakmica što se odigralo u NBA ligi – nisu požalili!

Prije svega valja se osvrnuti na igru našeg Ivice Zupca koji je imao relativno skroman učinak u domaćoj pobjedi LA Clippersa nad OKC-om 127:105. Iako je domaćinu nedostajao Paul George koji bi se trebao vratiti tek u drugoj rundi doigravanja (ako do iste doguraju Clippersi), na krilima Leonarda i Westbrooka je momčad koju veoma dobro vodi Tyronn Lue stigla do uvjerljive pobjede.

Leonard je brojao do 32, Westbrook do 24, dok je Ivica Zubac za 24 minute na terenu skupio 6 poena, 10 skokova i 2 blokade. Iz igre je najbolji hrvatski centar gađao 2/3, a iako se ne može reći da je odigrao lošu utakmicu, svojim ovosezonskim predstavama nas je Ivica malo 'razmazio' pa tako utakmice s 10 skokova slobodno možemo okarakterizirati kao 'skromnijima'.

Kod gostiju je igrao, odnosno nastupio, Dario Šarić. Na trenu je proveo nešto više od tri minute, a to mu ipak nije bilo dovoljno za neki opipljivi učinak, iako je upisao jednu asistenciju.

Na kraju se utakmicom večeri pokazao ogled Brooklyna i Clevelanda. Svega devet igrača koristio je gostujući strateg, četvorica igrača nisu igrala zbog njegove odluke, a još mu je toliko igrača (među kojima je i Neto) bilo van konkurencije. No, Garland, Mitchell, Allen i ostatak društva su uzeli stvar u svoje ruke, a na kraju je heroja postao – Okoro!

Na semaforu je bilo 114:113 za domaćina, gosti su imali posljednji napad do kojeg su došli nakon što su namjerno promašili slobodno bacanje, a Okoro, koji je dotad za tri gađao 2/3 je ostao sam u kutu, dobio je loptu kako je samo poželjet mogao te je sjajno poentirao za veliko slavlje Cavsa. Ostalo je 0.7 sekundi do kraja utakmice, ali nisu svi Toni Kukoč da im je to dovoljno za uputiti šut za pobjedu…

Spomenimo i kako je Orlando s 111:106 svladao Knickse. Sjajni rookie Paolo Banchero je ubacio 21 poen, s tim da je imao 6 skokova, 4 asistencije, 2 blokade i 2 ukradene lopte. Pomogli su mu Cole Anthony (18 poena, 6 skokova) te Carter Jr. (16 poena, 8 skokova), ali Banchero je bio 'taj'.

Kod gostiju, trojica igrača su odigrala sjajnu utakmicu. Randle je imao 23 poena, Quickley 25, Grimes isto 25, ali svi ostali su bili ispod svake razine. Nisu nastupili Rose, Fournier, Brunson, Sims i još neki igrači pa tako ovaj rezultat ne čudi toliko.

Za kraj, valja istaknuti kako je Nola na domaćem parketu svladala Charlotte rezultatom 115:96. Ingram je imao 30, Valanciunas i McCollum svaki po 20, dok je kod gostiju najefikasniji bio Washington s 18 poena.

NBA, 24. ožujka

Orlando – NY Knicks 111:106

Brooklyn – Cleveland 114:116

NO Pelicans – Charlotte 115:96

LA Clippers – OKC 127:105


Tagovi

Ivica ZubacDario ŠarićNBA

Ostale Vijesti