Simon napušta reprezentaciju, Aco ide na razgovor, a Bogdanović poručuje: Tu sam i opet ću biti!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.09.17. | 07:55

Hrvatski košarkaši vratili su se sinoć s Eurobasketa na kojem su ispali u osmini finala.

Naša košarkaška reprezentacija je u osmini finala Europskog prvenstva u nedjelju izgubila u Istanbulu od Rusije sa 101:78, a po povratku kući, igrači nisu skrivali razočaranje oproštajem sa kontinentalne smotre. S mnogo smo očekivanja otputovali na Eurobasket ali ponovno nismo bili pravi kada smo trebali.

Osjećaj je isti kao posljednjih pet godina. Imao sam svoju šansu na pet prvenstava u nizu. Vrijeme je za nove dečke. Svake godine radimo iste pogreške“, rekao je Kruno Simon, najavivši kako odlazi iz reprezentacije.

Odgovorio je i na pitanje ima li izbornik Aco Petrović povjerenje igrača.

O izborniku nitko ne priča. Ovaj put smo mi krivi i ne možemo tražiti drugog krivca“, kazao je Simon, prenosi Večernji list.

I dok Dario Šarić nije bio raspoložen za izjave, perjanica naše reprezentacije Bojan Bogdanović još uvijek ne zaboravlja uvjerljiv poraz od Rusa.

Primili smo više od sto koševa i ne možemo kriviti izbornika ili nekog drugog. Krivi smo samo mi igrači. Teško je reći da smo doživjeli debakl, ali bio je to jako težak poraz. Možemo diskutirati kako je bilo na pripremama, ali nema opravdanja za naš nastup“.

'Babo' je dodao kako će biti jako teško izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo.

U skupini smo s Talijanima, a kasnije igramo s Poljacima. Trebaju nam promjene“.

Što se njega tiče, i dalje će biti na raspolaganju reprezentaciji.

 „Ja sam tu i opet ću biti tu“, poručio je Bogdanović.

Izbornik Petrović priznao je kako nije spavao nakon poraza.

U 24 sata sve se preokrenulo. Do te utakmice igra nam je bili u uzlaznoj putanji, a onda mi je utakmica ispala iz kontrole“.

Ostaje li ili odlazi?

Dogovor je da u četverogodišnjem mandatu sjednemo i razgovaramo. To bi se moglo dogoditi u četvrtak ili petak. Unutra sam sto posto i nisam razmišljao o alternativnim rješenjima. Bogdanović je bio jedini raspoložen protiv Rusa, dok je Šarić podbacio. Obojica su u naponu snage. Ne bi trebalo biti straha za njihove nastupe u budućim natjecanjima“, poručio je Petrović.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Krunoslav SimonBojan BogdanovićAco PetrovićEurobasket 2017EurobasketEuropsko prvenstvo u košarciHrvatska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti