Simmons: „Sazrio sam kao vođa“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.05.19. | 13:32

Je li napredovao koliko misli da jest?

Philadelphia 76ersi ove su godine dogurali do polufinala Istoka. Preko Toronto Raptorsa predvođenih kolosalnim Kawhijem Leonardom nisu mogli, iako su i ovakvi, sa mnoštvom problema, bili blizu. No ipak su na kraju ostali kulisa za nešto što će vjerojatno postati jedan od najikonskijih šuteva lige, Leonardov pogodak za pobjedu koji se nekoliko puta odbijao od obruča prije nego je upao u koš.

Sixersi su tijekom sezone prolazili kroz raznorazne turbulencije, bilo da je riječ o generalnoj momčadskoj kemiji, zdravstvenom biltenu Joela Embiida ili nedostatku napretka Bena Simmonsa, prvenstveno vezanom uz šut s distance.

No mladi Australac je povodom kraja Philine sezone dao intervju u kojem daje do znanja kako ne dijeli baš sliku javnosti kad je on sam u pitanju.

„Moram nastaviti rasti igrački, iako smatram da sam napredovao i ove sezone, prvenstveno ako pričamo o odlikama vođe. Kao jedan od najmlađih u ekipi pomogao sam u motivaciji suigrača te pomogao im da postanu bolji.“, izjavio je.

 

 

Mnogi se ne bi složili, pogotovo uzevši u obzir kolika su očekivanja od Simmonsa. Kao igrač visine 208 cm sa iznimnom vještinom kontrole lopte i fantastičnog instinkta za organizaciju igre, a ujedno i atletski obdarenog, mnogi su ga opisivali kao hibrid Magica Johnsona i Lebrona Jamesa. Međutim, ove sezone mladi Simmons djeluje pomalo zapeo u razvoju. I dalje je apsolutno nikakva prijetnja sa distance, prije nego se približi na pet metara od obruča protivnici se komotno mogu ponašati kao da niti nije na parketu.

Navijači Sixersa nadaju se da će naredne sezone od njega gledati potpuno drukčiju, odnosno bolju igru.

(foto: Reuters)


Tagovi

NBAPhiladelphia 76ersBen Simmons

Ostale Vijesti