Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

„Sigurno idem na NBA draft, imam ponude iz Europe, a poslije sezone idem u SAD na neke kampove“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.04.22. | 15:32

Roko Prkačin s druge strane ove sezone vjerojatno neće ispuniti prijavnicu budući da je zbog ozljede propustio dobar dio sezone.

Pobjeda Cibone u Olimpiji prije svega nekoliko dana nema koga nije iznenadila. U 26. kolu ABA lige Cibosi su stigli do iznenađujućeg slavlja u Ljubljani, na kraju utakmice na semaforu je stajalo 80:84, a najbolji pojedinac susreta bio je Danko Branković koji je za manje od 20 minuta na terenu skupio 20 poena i 5 skokova, dok je tek za nijansu slabiji bio Mateo Drežnjak koji je za 29 minuta skupio 17 poena, 2 skoka i 1 asistenciju.

Povrh svega, valja naglasiti kako su Cibosi upisali prvu pobjedu u ABA ligi nakon četiri vezana poraze tu uspjeli prekinuti sjajnu seriju Zmajčeka od šest uzastopnih pobjeda. Snagu karaktera zagrebački sastav pokazao je vrativši se iz ogromnog zaostatka (-19), ali to im nije bilo prvi put već takav rasplet polako postaje 'običan dan u uredu' budući da im se slična stvar dogodila i protiv Splita i Cedevite Junior.

Branković je ove sezone dobio nagradu za MVP-a Kupa Krešimira Čosića, a kod 215 centimetara visokog centra postalo je normalno da povremeno šutne i tricu. Protiv Olimpije je imao tri pokušaja od kojih su dva bila uspješna.

„Mislim da je odlična stvar ukoliko visoki igrač može šutem otvoriti reket, raširiti. Opet, moje glavno oružje je roll igra, kad već ne mogu igrati leđima prema košu, odnosno, tu se još dobro ne snalazim. Ali, i to nije loše, roll i šut, mogu živjeti s tim", rekao je u razgovoru za SN.

Branković je u posljednjoj godini ugovora pa se stoga nameće pitanje je li mu ovo posljednja sezona pod Tornjem.

„Ne znam, to je jedini odgovor koji mogu dati. Menadžer mi je rekao da je nekoliko europskih klubova zainteresirano za mene, ali znate kako je to, to su samo priče. Fokusiram se na kraj sezone, a svemu ostalom ću razmišljati nakon što završi sezona. Onda će biti vrijeme za pregovore i razmišljanje o ponudama. Da sada razmišljam o ugovorima, nekom svotama, to bi me samo poremetilo."

Roko Prkačin možda i ove godine preskoči NBA draft, ali Branković će sigurno ispuniti prijavnicu.

"Sigurno ću prijaviti draft, a već je dogovoreno da odmah nakon što mi završi sezona odlazim u SAD na neke kampove uoči drafta. I ne opterećujem se, ako me izaberu odlično, sad hoću li se vratiti u Europu na neku posudbu ili ću ostati, to tek treba vidjeti. Ako ne budem izabran, onda se zna."

Znaju se i njegovi planovi poslije sezone…

„Plan je da odmah, unutar nekoliko dana po svršetku sezone idem za SAD. Što će biti s reprezentacijom, vidjet ćemo tada. Procjene? Ne znam, ne znam niti konkurenciju visokih igrača koji izlaze ove godine na NBA draft“, dodao je talentirani centar.

Cijeli razgovor Danka Brankovića za Sportske novosti pročitajte OVDJE


Tagovi

Danko BrankovićCibona

Ostale Vijesti