Darren Yamashita-USA TODAY Sports
Darren Yamashita-USA TODAY Sports

Sedmorica dvocifrenih Warriorsa odradili 'jači trening' protiv Mavsa, Wiggs maltretirao Luku po cijelom terenu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 19.05.22. | 08:45

Domaći sastav je do prve pobjede u seriji došao prilično rutinski.

Čak 25 poena razlike na kraju je stajalo između GSW-a i Dallasa. Domaćin je u svojem Zaljevu stigao do 112:87 pobjede, s tim da se nijedan od igrača nije posebno isticao. Štoviše, skoro svi su bili sjajni, a da je ovog puta momčad, a ne neki nadahnuti pojedinac, bila u prvom planu, vidi se po tome da je sedam igrača bilo dvocifreno i da je najefikasniji od svih, Steph Curry, zabio 21 poen uz šut iz igre 7/16.

Jednu loptu više ispucao je Wiggins, ali je on skupio 19 poena. Loša šuterska večer domaćina (ukupan šut za tri poena 10/29) nije ih najmanje koštala, jer gosti su bili još gori te su uzimali potpuno nesuvisle šuteve čime je praktički nemoguće bilo za očekivati da će doći do pobjede. Zabili su doduše jednu tricu više od domaćina, ali im je za to trebalo čak 19 pokušaja više. Suma sumarum – za tri poena gađali su 22.9 posto, a tako je nemoguće pobijediti najbolju šutersku momčad današnjice (a moguće i svih vremena).

U jednom trenutku GSW je bio na +30, zabili su 11 'fastbreak' koševa više od Dallasa (18:7), a njihov klupa postigla je četiri poena više od one gostujuće. Na poluvrijeme se otišlo s +9 za domaćina, da bi onda u to dodatno povećali u nastavku. Po broju izgubljenih lopti bili su skoro pa jednaki (GSW 15, Dallas 13), ali u svakom pogledu pobjeda domaćina bila je zaslužena. I očekivana, bitno je istaknuti.

„Odradili su dobar posao. To je sve što imam za reći“, u prolazu je rekao Luka Dončić na pitanje o obrani GSW-a i utakmici kakvu su na njemu odigrali dvojica bekova koja su se stalno rotirala te Wiggins koji ga je tjerao da konstantno 'radi' za svoje poene i asistencije.

Nekadašnji prvi pick NBA drafta je ogrebao slovenskog playmakera posred face u prvoj četvrtini, ali Luka mu to nije zamjerio, znajući da je sve to bilo u žaru borbe.

„Ovako izgledam opasno“, dodao je karizmatični vođa Dallasa.

Wiggins je trčao za Lukom po cijelom terenu, u nogometnom žargonu reklo bi se da je na njemu igrao flastera, a njegova sjajna predstava nešto je o čemu su svi pričali poslije utakmice.

„Dobar posao su napravili, Wiggins je pratio Luku po cijelom terenu… Pogledat ćemo video i vidjeti što možemo napraviti bolje“, priča Jason Kidd, trener Dallasa, da bi se na njega nadovezao i Steve Kerr, trener GSW-a:

„Wiggs je bio sjajan. Dončić je jedan od najtežih igrača za čuvanje u ovoj ligi, bitno ga je natjerati da radi za sve. On je toliko dobar, ali mi ga želimo limitirati u tome koliko će štete nanijeti našoj momčadi.“

U prvih 24 minute, Thompson je bio bez poena. U nastavku, zabio ih je 15, s tim da je uvijek poentirao kad je trebalo. Igrač s jednim od najljepših (i najubojitijih) izbačaja u povijesti ove igre nije bio pretjerano zadovoljan, ali je u prolazu kratko rekao kako zna koji je njegov 'forte' i da će uvijek 'ganjati svoj šut'.

NBA, 19. svibnja

Zapadna konferencija, finale

GSW – Dallas 112:87 (1:0)

*U zagradi je trenutni rezultat u seriji


Tagovi

Golden State WarriorsSteve KerrAndrew Wiggins

Ostale Vijesti