Usa Today Sports
Usa Today Sports

Šarić: Rado bih vodio igru i ulazio pod koš, ali kad imaš Bookera i Paula, pustiš njih da to rade

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.02.21. | 11:45

Hrvatski košarkaški reprezentativac vratio se na parket poslije mjesec dana izbivanja.

Dario Šarić vratio se košarci poslije više od mjesec dana izbivanja s parketa zbog koronavirusa. Od njegove zadnje utakmice prošlo je, dakle, više od 30 dana, međutim vratio se među Phoenix Sunse kao da nije propustio ni minute...

Već u prvom povratničkom susretu, jučer uvečer u pobjedi protiv Philadelphije, zabio je 15 poena, podijelio četiri dodavanja, ukrao četiri lopte, uhvatio dva skoka i imao jednu blokadu za nastavak pobjedničke serije Sunsa koja se sad proteže na pet utakmica.

„Kakav gušt! Baš je zadovoljstvo konačno se vratiti u ovu skupinu vrlo talentiranih igrača,“ rekao je poslije svoje prve utakmice nakon 11. siječnja.

Šarić je prošli mjesec bio pozitivan na koronavirus, a njegov povratak dodatno je usporilo uganuće gležnja. Ali povratak je odradio u skladu s učinkom u dosadašnjem dijelu sezone, u kojem je u osam utakmica s klupe imao prosječno 11.1 poen, 4.3 skoka i 1.4 asista.

„Momčad je krcata odličnim igračima, trudimo se im otvarati što više prostora na terenu. Kad svaki igrač razumije svoju ulogu, lako je igrati. Ponekad igrači to ne žele prihvatiti, ali tako je. Želio bih i ja češće ulaziti pod koš i voditi loptu preko terena, međutim kad imaš u momčadi igrače poput Devina Bookera i Chrisa Paula, pustiš njima da vode igru.“

Ta talentirana skupina mladića ove sezone je pobijedila u 16 utakmica i devet ih je izgubila, dovoljno za trenutačno četvrto mjesto u Zapadnoj konfereciji. Još je prerano govoriti, međutim Šarić i društvo izgledaju itekako spremni za dobar nastup u doigravanju.

„Pobjeđujemo i nadamo se da možemo nastaviti,“ ispričao je Šarić.

>>> Šarićevu povratničku utakmicu pogledajte OVDJE


Tagovi

Dario Šarić

Ostale Vijesti