Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Samo u Hrvatskoj: Iz Cibone prikazali iste račune na dvije adrese kako bi dobili dvostruki novac

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 16.12.21. | 11:55

Navijači se nadaju da se nedavnim promjenama u klubu ovakve stvari više neće događati.

Cibona ima novog ambicioznog i u poslovno svijetu dokazanog predsjednika, Cibona ima iznimno kvalitetnog trenera, Cibona ima i niz mladih i talentiranih igrača, ali jednako tako Cibona ima svoje probleme koji ne prestaju iznenađivati sportsku javnost.

Pred novim prvim čovjekom kluba, Marijom Petrovićem, puno je posla. Doduše, on se pokazao kao netko tko zna kako upravljati u kriznim situacijama, a upravo to najbitnija moguća referenca za nekoga tko je na čelu Cibone budući da klub godinama nikako da dođe na zelenu granu.

Iako je san svakog predsjednika da krene od nule, Petrović će morati odgovarati i rješavati probleme svojih prethodnika. KK Cibona jučer je izdala priopćenje kako je s ciljem dobivanja cjelokupnog uvida u stanje u kojem se nalazi Klub pokrenula financijsku, ali i sveobuhvatnu reviziju poslovanja.

U priopćenju, klub je potvrdio i navode gradonačelnika Tomislava Tomaševića da je Cibona prijašnjih godina dobivala novac za iste račune od Zagrebačkog sportskog saveza i Grada Zagreba:

Priopćenje Cibone prenosimo u cijelosti:

„Nastavno na informacije koje su prezentirane na posljednjoj Gradskoj skupštini Grada Zagreba, a koje se tiču poslovanja i rada KK Cibona tijekom prethodnih godina, novo vodstvo Kluba želi javno istaknuti kako je odlučno u nastavku uvođenja drugačijeg i potpuno transparentnog načina funkcioniranja te dvosmjerne komunikacije sa svim relevantnim subjektima. KK Cibona pod novim vodstvom u potpunosti je na dispoziciji te će otvoreno surađivati sa svim nadležnim gradskim i nacionalnim subjektima koje smatra punopravnim partnerima.

Nova Uprava KK Cibona u cilju dobivanja cjelokupnog uvida u stanje u kojem se nalazi Klub pokrenula je financijsku reviziju, i to već u prvim tjednima dolaska na dužnost. U međuvremenu pokrenuta je i druga, sveobuhvatna revizija cjelokupnog poslovanja. Transparentnost, kao vodilja aktualnog vodstva Kluba, bit će vidljiva već u prvim koracima. Tako će rezultati prethodno navedenih revizija biti javno prezentirani čim se navedeni procesi dovrše, a o njima će biti obaviješteni i predstavnici Grada Zagreba, gradonačelnik Tomislav Tomašević te svi članovi Kluba.

Sukladno aktivnosti interne kontrole koje je provela nova Uprava, a tiču se poslovnih aktivnosti u prethodnim godinama, i ovim putem možemo potvrditi navode gradonačelnika Tomaševića. Utvrđeno je kako su pronađene nepravilnosti u pravdanju sredstava, a o čemu će novo vodstvo Kluba obavijestiti sve nadležne institucije. U cilju realizacije vizije potpuno transparentnog poslovanja, koje aktualno vodstvo stavlja kao inicijalni preduvjet rada, u skladu s rezultatima revizije javnosti će biti prezentiran sveobuhvatan program restrukturiranja i razvoja KK Cibona.

Ovim putem novo vodstvo Kluba cjelokupnoj javnosti i svim zainteresiranim stranama želi poslati poruku kako svi prethodno spomenuti procesi zahtijevaju određeno vrijeme i međusobno povjerenje. Ništa od navedenog, a radi se o sveobuhvatnim procesima, nije moguće provesti preko noći.

U cilju zaštite imena, vrijednosti brenda i u konačnici očuvanja postojanja KK Cibona ovim putem želimo poslati poziv svih zainteresiranim stranama na strpljenje te ujedinjenje u podizanju kluba na višu razinu. KK Cibona suočena je s brojnim izazovima od financijske, poslovne do sportske prirode i samo zajedno te konstruktivnom suradnjom, transparentnošću i međusobnim povjerenjem moguće je stvoriti preduvjete za novi uspjeh našeg voljenog Kluba.“

Cibonu je i sredinom listopada blokirao Donatas Sabeckis, a nedavno su pristigle još dvije blokade. Pred novim vodstvom kluba, predsjednikom Marijom Petrovićem i direktorom Maurom Lukićem, svakako je izazovno razdoblje.


Tagovi

Cibona

Ostale Vijesti