Brad Penner-USA TODAY Sports
Brad Penner-USA TODAY Sports

Sam protiv svih i sebe samog: Irving definitivno neće igrati nijednu domaću utakmicu za Netse

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.10.21. | 16:13

Slavni playmaker se ne želi cijepiti, pa makar propustio 42 ligaška susreta

Već se tjednima razvlači saga o Kyrieu Irvingu, sjajnom playu Brooklyn Netsa koji je, unatoč sjajnim igrama na parketu, uspio uz svoje ime instalirati predznak kontroverze po kojoj je postao slavan van košarkaških krugova. Prvo je u 2017. godine "urbi et orbi" na jednom podcastu ustvario da je zemlja ravna, kasnije je rekao da nije baš siguran u to, ali da svi moramo sami istražiti tu tematiku i odlučiti za sebe. Pričao je i o motivima ubojstva pokojnog Kennedyja, no sve je to prošlo ispod radara u usporedbi sa stavovima koje mjesecima širi po pitanju covid pandemije.

Irving vjeruje u jednu verziju teorije zavjere koja tvrdi da cjepivo sadrži mikročipove čiji zadatak je spojiti sve Afroamerikance u jedinstveni digitalni sustav. Zbog svega toga, Irwing se nema namjeru cijepiti. U SAD-u ga nitko ne sili na to, ali svega nekoliko dana prije početka sezone, savezna država New York u kojoj se nalazi i njegov Brooklyn, je definitivno odlučila da Kyrie nema pravo nastupati u Barclays Centru ukoliko ne primi cjepivo protiv covida. Prevedeno, Steve Nash i stručni stožer se moraju pomiriti da neće moći računati na Irvinga na preko pola prvenstvenih utakmica.

“Mislim da svi polako postajemo svijesni kako Kyrie neće igrati domaće utakmice. Igrat ćemo bez njega ove godine i morat ćemo ostati otvorenog uma kako bi riješili ovu neugodnu situaciju” komentirao je Nash novonastalu situaciju.

Kyriea pak nije briga. Na Twitteru je napisao prije nekoliko sati kako ga čuva Bog.

Inače, spominje se i opcija raskida ugovora, ipak neće “dolaziti” na posao pola vremena. Dobro upućeni Marc Stein tvrdi da bi Irwing prestao igrati košarku u tom slučaju, iako mu je samo 29 godina.

Premda je još moguće shvatiti da se Kyrie zainatio i da ga baš briga za tih pola utakmica, izgubit će i pola primanja. Prevedenoi, odradi li ugovor u New Yorku do kraja, ostat će bez 70 milijuna dollara. Odluka je to ravno iz središta NBPA asocijacije. Dogovoreno je da svi oni koji se neće cijepiti i zbog toga propuste neku utakmicu, izgubit će 91.6% primanja koja su im zajamčena iz ugovora za pojedinačnu utakmicu.

Na cijepljenje ga je pokušao nagovoriti i Durant, ali bez uspjeha. U sličnoj situaciji je i Novak Đoković. Ni on se ne želi cijepiti, ostalo mu je još samo 4 dana da ju primi misli li viti u konurenciji za Australian Open. Tamošnja vlada provodi vrlo stroge regulative, teško da će Nole dobiti dopust iako je turnir s njim i bez njega neusporediv.



Tagovi

Kyrie IrvingNBAkoronavirus

Ostale Vijesti